KOMPANIJE
Otvorena tvornica za proizvodnju peleta
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 02 listopada, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je jučer u Dobrunu kod Višegrada tvornicu “Zlatar Šped” za preradu drveta i proizvodnju biomase i peleta.

Vrpcu su, uz Viškovića, svečano presjekli načelnik općine Višegrad Mladen Đurević i jedan od vlasnik tvornice Danko Pušičić.

Kompanija “Zlatar Šped” iz Nove Varoši u Srbiji počela je poslovanje u BiH 2017. godine, a u tvornicu u Dobrunu uložila je milijun KM.

Višković je pozvao investitore da i dalje ulažu u Republiku Srpsku, jer će samo to zadržati ljude na ovom području.

Pušičić je izrazio nadu da će ova investicija biti dobar primjer koji će slijediti i drugi privrednici iz Srbije i da će u narednom periodu biti više ovakvih investicija u Republici Srpskoj.

Đurević je rekao da se izgradnjom ove tvornice svima vraća vjera da Višegrad može da bude općina prosperiteta i jedna od značajnijih lokalnih zajednica u privrednom smislu.

U tvornici u Dobrinu za sada je zaposleno 50 radnika, a planirano je proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 30 radnika.

Ova tvornica posjeduje najmoderniju liniju za preradu peleta kapaciteta 1,5 tona na sat i pilanu za preradu drveta, prenosi Srna.

Tagovi:
Povezani članci

1

2