Atlantic group

Veliki iskorak francuskog Atlantica u BiH

Francuski Atlantic je globalni proizvođač električnog grijanja i bojlera, s 28 tvornica i izvozom u više od 70 država na svim kontinentima.

 

U Bosni i Hercegovini je kao tržišni lider prisutan skoro 25 godina kroz segment popularnih konvektora i radijatora Atlantic, zahvaljujući mostarskoj kompaniji Nobel Corporation, koja je cijelo vrijeme njihov jedini certificirani partner i uvoznik. 

 

 

Hrvatski

Around Sarajevo in 90 Days

Nobel Corporation's consistency in the innovative, sometimes even extremely original, marketing does not cease. From the recent jumps over the egyptian pyramids they have landed on the streets of Sarajevo.

 

Consistency in the moment when many companies calculate each cent for marketing and do not even think of taking a risk in the situation we have been in for more than a year.

At a time when there is a fight for predominance between the content and visuals, Nobel has decided on subconsciousness as the strongest psychological trigger.

Hrvatski

Neto dobit Atlantic Grupe prošle godine porasla je za 60 posto na 390,4 milijuna kuna

Atlantic Grupa je u 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 5,43 milijarde kuna, što je 3,4 posto više nego u godini ranije, dok je neto dobit porasla 59,8 posto na 390,4 milijuna kuna, objavili su u četvrtak iz te tvrtke.

 

Dobit iz poslovanja (EBIT) u protekloj godini iznosi 500,4 milijuna kuna i veća je za 36,4 posto u odnosu na 2018. godinu.

Bez jednokratnih stavki i promjena u računovodstvenim standardima, dakle na usporedivoj osnovi, dobit iz poslovanja porasla je 13,1 posto, a neto dobit 28,9 posto, navode.

Hrvatski

EBRD prodao udio u Atlantic Grupi

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) prodala je u srijedu svih 66.686 dionica Atlantic grupe u blok transakciji na Zagrebačkoj burzi vrijednoj 78 milijuna kuna (10,5 milijuna eura).

EBRD je posjedovao je dva posto dionica. Kupac još nije poznat, a moguće je da je to neki od fondova koju su krupni dioničari kompanije, izvještava danica.hr.

Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi drže više od 30 posto Atlantica.

Hrvatski

TRANSFER NA VRHU: Mate Štetić iz PIK-a Vrbovec prelazi u Atlantic Grupu

Mate Štetić, dosadašnji predsjednik Uprave PIK-a Vrbovec, početkom rujna prelazi u Atlantic Grupu, u kojoj će preuzeti mjesto glavnog direktora Strateškog poslovnog područja (SPP) Kava.

Štetić na novu poziciju u Atlantic Grupu, priopćili su iz te kompanije, preuzima s ciljem usmjeravanja cjelokupnog poslovanja i organizacije područja kave k održivom i stabilnom dugoročnom rastu te zadržavanja i unapređenja vodeće pozicije u regiji.

Hrvatski

Na ukupan rast prihoda od prodaje Atlantic Grupe najviše su utjecala dva strateška područja

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila dobit iz poslovanja (EBIT) u iznosu od 275,8 milijuna kuna, što je rast od 11,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto, objavili su u utorak iz te tvrtke putem Zagrebačke burze.

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3,5 posto.

Hrvatski