TRŽIŠNI LIDERI GRIJANJA IZ FRANCUSKE I BIH SKLOPILI VIŠE MEĐUSOBNIH SPORAZUMA
Veliki iskorak francuskog Atlantica u BiH
manager.ba BiH 20 listopada, 2021

Francuski Atlantic je globalni proizvođač električnog grijanja i bojlera, s 28 tvornica i izvozom u više od 70 država na svim kontinentima.

 

U Bosni i Hercegovini je kao tržišni lider prisutan skoro 25 godina kroz segment popularnih konvektora i radijatora Atlantic, zahvaljujući mostarskoj kompaniji Nobel Corporation, koja je cijelo vrijeme njihov jedini certificirani partner i uvoznik. 

 

 

   

Razvoj Atlantica

 

U dogovoru sa  Atlanticom, Nobel je prije nekoliko godina krenuo s pripremom tržišta za program Atlantic bojlera, s kojima je francuska kompanija lider u EU, kao i izvan europskih okvira. Cilj je bio upoznati tržište s kvalitetom, s novim tehnologijama u ovoj branši, koje su i danas nedostižne za većinu konkurenata. 

„Kad ne bi bilo žena  dijamant bi bio običan kamen, kad ne bi bilo Atlantica bojler bi bio ...“

... popularni je slogan s kojima je Nobel započeo kampanju na BiH tržištu. Atlantic je prvi u ponudi koristio poseban dijamantski premaz koji dodatno štiti spremnik od korozije. Atlantic Steatite bojler instalateri smatraju „kraljem bojlera“, s tehnologijom koja sprječava nakupljanje kamenca na grijaču. Atlantic bojleri su i prvi pametni bojleri, koji pamte navike korisnika i prema tome griju vodu.

 

 

Utrošena su ogromna sredstva u marketing, promociju i direktne kontakte s kompanijama iz oblasti grijanja, projektantima, investitorima, i osobito prema krajnjim kupcima.

Kroz brojne sajmove, specijalizirane prezentacije, kroz radio i TV kampanje, direktne prezentacije i digitalnu promociju Nobel je napravio jako kvalitetnu osnovu za iskorak Atlantic bojlera u BiH. 

 

 

S obzirom na to da Nobelovo profesionalno usmjerenje ne ide u proširenju segmenta klasičnih vodoinstalacija, Nobel kao uvoznik i Atlantic kao proizvođač su donijeli odluku da se u BiH pronađe novi strateški partner za bojlere, po mogućnosti s liderskom pozicijom u prodaji u BiH.

Logičan i najbolji izbor je kompanija Ecos iz Viteza, koja će u narednom periodu biti jedini uvoznik i ovlašteni servis za Atlantic bojlere u BiH. 

 

 

S vodećom pozicijom u oblasti grijanja, grijanja vode, vodoinstalacija, prodajnom mrežom od 300 kupaca u veleprodaji, servisnom mrežom na području cijele države, vlastitim voznim parkom za dostavu, proizvodnim pogonom za vodoinstalacije, izvozom na tržište EU i regije ex-Yu, visokim ugledom u poslovnoj javnosti, sve više od ovoga bilo bi suvišno reći:
 

„Atlantic zaslužuje Ecos, Ecos zaslužuje Atlantic!“ 

Istovremeno, Nobel će za svoju prodajnu mrežu pojačati ponudu s puno širom paletom bojlera malih i velikih litraža, ali s puno manjim rokovima isporuke.

Ovo je tek jedan dio poslovnog sporazuma uglednih BiH kompanija. Drugi dio se odnosi na distribuciju električnog grijanja Atlantic. Nobel će kao uvoznik osim vlastite prodajne i maloprodajne mreže opskrbljivati i Ecosovu prodajnu mrežu s konvektorima, radijatorima i podnim grijanjem Atlantic.  

Osim Atlantic proizvoda, kupci unutar Ecosovog poslovnog sustava će moći nabaviti i Nobelove filtere i sisteme za filtriranje vode, obzirom da je Nobel već 22 godine tržišni lider u BiH i u ovoj oblasti.

 

 

Atlantic je partnerstvom s Nobelom koje traje 25 godina, i Ecosom, od ove godine, zaokružio i ispunio svoje planove u Bosni i Hercegovini.

Sve tri strane su zadovoljne postignutim sporazumima, a najvažnije je da će kupci u BiH i dalje dobivati kvalitetne proizvode, kvalitetu usluge i odnos prema kupcima na koji su navikli od strane Atlantica, Ecosa i Nobela. 

 

 

Atlantic je 10 godina najbolji poslodavac Francuske, Ecos je primjer odnosa prema kupcima i djelatnicima, Nobel je  kompanija s najviše nagrada u malom biznisu za pristup tržištu, promociju poduzetništva, kvalitetu proizvoda, odnos prema kupcima i zaštitu vode i okoliša. 

Uz komercijalnu suradnju, Nobel je Ecosu uputio pozivnicu da se priključi Francusko- BiH poslovnom klubu, koji djeluje posredstvom francuske ambasade, čiji je Nobel dugogodišnji partner. 

O kvaliteti Atlanticovih uređaja pogledajte na sljedećem linku: ATLANTIC: Kako je film o radijatoru osvojio dva Zlatna lava u Cannesu?

 

 Pariz/Vitez/Mostar, 2021. 

Povezani članci

1

2

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu