SVIJET AUTOMOBILA
VW želi prestići Teslu do 2023.
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 07 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

VW-ova modularna matrix platforma za električni pogon daje proizvođaču ogromnu prednost, jer na njoj može graditi bilo koje vozilo, bilo koje marke.

 

Volkswagen AG je u mogućnosti je prestigne firmu Tesla Inc., kako u pogledu broja e-automobila, tako i u pogledu razvoja softvera, rekao je u intervjuu za Welt am Sonntag predsjednik radnog vijeća Bernd Osterloh.

– Ako Tesla postavi tri tvornice u kojima se može proizvesti 300.000 do 500.000 automobila, onda govorimo o između 900.000 i 1,5 milijuna jedinica. Mi to isto želimo postići 2023., a vjerojatno ćemo to uspjeti i ranije – rekao je Osterloh.

VW-ova modularna matrix platforma za električni pogon daje proizvođaču ogromnu prednost, jer na njoj može graditi bilo koje vozilo, bilo koje marke, rekao je Osterloh.

Osterloh također očekuje da će inženjerska radna grupa Artemis pod vodstvom Audijevog izvršnog direktora Markusa Duesmanna uhvatiti korak s Teslinim tehnološkim napretkom.

Nova „Organizacija softvera za automobile“, u kojoj su povezani svi softverski postupci proizvođača automobila, pravi je korak u ovom smjeru, rekao je Osterloh.

– Njihova je prednost što svoj softver već imaju u automobilima i koriste ga za prikupljanje podataka. Ali ako mi svoj sistem unesemo u svoje automobile, imat ćemo mnogo više podataka u kratkom vremenu – naglasio je on.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo