Volkswagen

VW ulaže milijardu eura u tvornici u Slovačkoj

Prema riječima drugog službenika Volkswagena Sebastijana Krapota investicije će biti u projekte povezane s nizom modela koji se proizvode u Slovačkoj, čime će biti otvoreno 2.000 radnih mjesta.

 

Njemački proizvođač automobila Volkswagen planira da investira milijardu eura u postrojenje u Slovačkoj, uključujući 500 milijuna eura za proizvodnju modela nove generacije “Passat” i “Škoda Superb”, rekao je predsjednik Volkswagena za Njemačku Oliver Grunburg.

Hrvatski

VW želi prestići Teslu do 2023.

VW-ova modularna matrix platforma za električni pogon daje proizvođaču ogromnu prednost, jer na njoj može graditi bilo koje vozilo, bilo koje marke.

 

Volkswagen AG je u mogućnosti je prestigne firmu Tesla Inc., kako u pogledu broja e-automobila, tako i u pogledu razvoja softvera, rekao je u intervjuu za Welt am Sonntag predsjednik radnog vijeća Bernd Osterloh.

Hrvatski

Konačno pala odluka o mjestu gradnje nove tvornice VW-a vrijedne 1,3 milijarde dolara

Konačna odluka o tome bit će donijeta u veljači/februaru, javljaju odlično obaviješteni njemački mediji. 

 

Njemačka kompanija Volkswagen gradit će novu tvornicu u Turskoj ili je uopće neće graditi.

Konačna odluka o tome bit će donijeta u veljači/februaru, javljaju odlično obaviješteni njemački mediji. 

Ova tvrtka je donijela odluku o ulaganju 1,3 milijarde eura u izgradnju tvornice u Turskoj u kojoj bi se proizvodili automobili najnovije generacije modela VW Passata i Škode Superb .

Hrvatski

Učinili smo sve, ali nova tvornica VW-a vjerovatno ide u Tursku

- Toj tvornici bi trebalo najmanje 600 inžinjera, a to je u BiH danas neizvodivo. Također, ta planirana tvornica bi trebala proizvoditi 1.000 automobila dnevno, a TAS je proizvodio 150 - pojasnio je Smailbegović

 

Njemački proizvođač automobila Volkswagen je upoznat o automobilskoj industriji u BiH jer je Privredna komora FBiH učinila sve da se BiH nađe među kandidatima za potencijalnu lokaciju njihove nove tvornice, rekli su Feni iz Komore.

Hrvatski

BiH ušla u pregovore s Volkswagenom za gradnju tvornice

Ima li naša zemlja šansu da ponovno bude konkurent u svjetskoj automobilskoj industriji, kao prije više od 30 godina kada je Tvornica automobila Sarajevo proizvodila najmodernija vozila za svjetsko tržište.

Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja koja je ušla u pregovore s njemačkim proizvođačem automobila Volkswagenom, koji je ranije stopirao najavljenu gradnju tvrtke u Turskoj.

Hrvatski

FOTO Predstavljen je novi VW Golf 8, najprogresivniji Golf dosad

U četvrtak je u Wolfsburgu predstavljen novi Golf osme generacije. S 35 milijuna prodanih primjeraka, Golf je najuspješniji model marke Volkswagen, a osmica je najprogresivnija dosad.

 

Najiščekivaniji auto godine

S čak pet hibridnih verzija, novo razvijeni i novodizajnirani Golf 8 uvodi električnu revoluciju u klasu kompaktnih vozila.

Hrvatski

Srbijanski predsjednik Volkswagenu nudi 260 milijuna eura subvencija za otvaranje pogona

Osim što je tema bio pogon VW-a vrijedan 1,5 milijardi eura, u nazočnosti Altmayera, srbijanski je predsjednik potpisao dva važna sporazuma o investicijama vrijedna 300 milijuna eura, a oba su autoindustriji.

 

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier jučer se sastao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Hrvatski

I BiH želi tvornicu VW-a: Predložene dvije lokacije!

Dvanaest zemalja Europe izrazilo je interesiranje da u njihovoj zemlji njemački gigant Volkswagen gradi novu tvornicu. Među njima je i BiH.

 

Lobiranje i borba za naklonost njemačkog giganta još su intenzivniji nakon što je uprava VW-a odlučila da ne gradi pogon u Turskoj, zbog vojne ofenzive u Siriji, kojoj se protivi Njemačka, ali i većina zapadnog svijeta.

Interes da njemačkog automobilskog giganta vrati iskazala je i BiH.

Hrvatski

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski