NEOBIČNA PONUDA
Tko im preporuči dobrog radnika - plaćaju 1.300 eura
Manager.ba/nezavisne.com BiH 15 listopada, 2018

Zagrebačka firma Serengeti ima specifičan odnos prema radnicima, a sada imaju i ponudu za onoga tko im preporuči dobrog i vrijednog radnika.

Ova kompanija se bavi razvojem kompleksnih poduzetničkih poslovnih aplikacija, uglavnom za vodeće proizvodne kompanije u svijetu, od ponajvećeg proizvođača opreme za zavarivanje za kojeg programiraju robotsku ruku, do lidera u solarnoj industriji baterijama i glavnih aktera u sektoru logistike.

Njihovi su stručnjaci zaduženi za cijeli proces od prijedloga za poboljšanje poslovanja do projektiranja sistema i programiranja rješenja, a broj im je od početka godine narastao od 60 na više od 100, a do kraja godine trebalo bi ih biti više od 120, kažu u kompaniji, a prenosi Poslovni dnevnik.

Iako posluju uglavnom s europskim kompanijama, njihovi radnici rade odavdje, bilo iz ureda u Zagrebu, bilo od kuće ili u kombinaciji, dakle bez potrebe odlazaka u inozemstvo.

"Nama zaista nije cilj zaposlene držati u uredima noćima, na raznim hackatonima kao što to rade startupi.

Naš idealni zaposleni je situirani odrasli zreli developer/ica sa značajnim iskustvom koje može upotrijebiti u složenim projektima za klijenta", kaže o odnosu s radnicima osnivač i direktor Serengetija Goran Kalanj.

Plaće su uglavnom, ocjenjuje direktor, kompetitivne, na nivou tržišta ili više, po nekim podacima u softverskom su segmentu u Top 50 najboljih u 2017. prema najvećoj prosječnoj plaći u odnosu na broj zaposlenih.

Prihodi kompanije lani su bili 20,5 milijuna kuna i u odnosu na 2016. veći su za 66 posto, bruto dobit bila je 1,7 milijuna, dok je plan za ovu godinu postići 37 milijuna kuna prihoda i višestruko povećanje dobiti.

Izvoze više od 50 posto prihoda.

U traženju kvalitetnih zaposlenih sada su otišli i korak dalje.

Ove su godine pokrenuli interni natječaj, među zaposlenima, kako bi ih potakli da dovedu nove provjerene kadrove i nagradili ih za trud.

Istakli su da će onaj tko preporuči dobrog i vrijednog developera dobit će do 10.000 kuna u gotovini.

Sada to proširuju na sve u Hrvatskoj.