MILIJUNAŠI
Saznajte što Mišković želi graditi u Sarajevu
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 25 siječnja, 2020

Srbijanski biznismen Miroslav Mišković namjerava početi s izgradnjom šoping centra u Sarajevu koji bi mogao biti najveći u BiH, piše BiznisInfo.

 

Naime, Mišković je prije nekoliko dana izjavio da će u veljači/februaru boraviti u Sarajevu gdje ima “jednu fantastičnu lokaciju gdje će početi izgradnja šoping mola u vrijednosti od oko 90 milijuna eura”.

Parcela Standard nekretnina u naselju Stup (Foto: BiznisInfo)

 

Podsjećamo da je trenutno najveći šoping mol u BiH Miškovićev “Delta Planet” Banjaluka, koji je otvoren prošle godine a u koji je uloženo 70 milijuna eura.

S obzirom na to da je planirano ulaganje u sarajevski mol veće za 40 milijuna KM može se pretpostaviti da će biti riječ o još većem centru od banjalučkog, praktično najvećem u BiH.

Iz Delta Holdinga su za BiznisInfo potvrdili da planiraju investiciju u Sarajevu. Također su otkrili da je riječ o šoping centru koji će biti regionalnog karaktera.

Potencijalna lokacija centra (Foto: BiznisInfo)

 

– Planiramo izgradnju regionalnog šoping mola u Sarajevu. Još je rano da dajemo detaljnije informacije o projektu – kazala je za naš portal Ana Brzaković, direktorica Sektora za korporativne komunikacije u Delta Holdingu.  

Činjenica da će centar biti regionalnog karaktera govori da će ciljati ne samo na kupce iz Sarajeva, već vjerojatno da će svojim sadržajem privlačiti i posjetioce iz udaljenijih krajeva, pa i iz drugih država.

Poznato je da Delta nastoji u svoje centre dovesti vodeće svjetske brendove.

Koja je lokacija

Iz Delta Holdinga nisu željeli govoriti o lokaciji budućeg centra. No, već je pisano da je Mišković vlasnik nekretnina u Sarajevu čija je vrijednost oko 10 milijuna KM.

Standard nekretnine u vlasništvu Delte

Njegova kompanija Delta Real Estate vlasnica je sarajevske firme Standard nekretnine, čija je djelatnost gradnja stambenih i nestambenih objekata.

Ova firma ima imovinu od skoro 10 milijuna KM. Od toga je oko 3 milijuna KM vrijednost zemljišta i oko 7 milijuna KM vrijednost investicijskih nekretnina, što se vidi iz financijskih izvještaja.

Firma Standard Nekretnine nastala je 2011. kada je podijeljena kompanija Standard, koju je Mišković kupio 2008. Standard je tada podijeljen na Standard Furniture Factory i Standard nekretnine.

Atraktivna lokacija na Stupu

Standard Furniture Factory je preuzeo posao s proizvodnjom namještaja. Sjedište ove firme danas je u Ilijašu a njen većinski vlasnik je Drvo produkt Ilijaš.

S druge strane, u vlasništvo Standard nekretnina, koje su vlasništvu Delte, prešle su se samo nekretnine. Među njima je i atraktivna lokacija u naselju Stup, kod Stupske petlje, za koju se i ranije špekuliralo da Mišković tu planira graditi poslovni kompleks.

Bivši tvornički kompleks čeka novu namjenu

Ovo bi mogla biti odlična lokacija za šoping centar jer je parcela dovoljno velika, blizu je naselja s najvećim brojem stanovnika u Sarajevu, a ujedno se nalazi na prolazu kroz Sarajevo, odnosno na jednoj od najprometnijih saobraćajnica.

Iz Delte nam nisu željeli kazati da li je baš ovo lokacija na kojoj planiraju gradnju centra. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2