"PODUZETNIČKA KAVA" U MOSTARU
Predstavljen sustav multilateralnih kompenzacija
Manager.ba/Bljesak.info BiH 11 listopada, 2018
Izvor fotografije:
Kava s poduzetnicima

U prostorijama Code Hub-a u Mostaru, u organizaciji Asocijacije poduzetnika Hercegovine održana je druga po redu 'Kava s poduzetnicima'.

Više od 20 poduzetnika i predstavnika firmi s prostora Hercegovine razgovaralo je o prednostima sustava za multilateralne kompenzacije kao načina naplate potraživanja i izmirenja dugova.

Mogućnosti koje sustav za multilateralne kompenzacije nudi, prisutnima je približila direktorica Rollsoft k.d. Mostar - Dragana Parmać.

Riječ je o praksi koja se provodi u razvijenim ekonomijama širom svijeta, a na ovim prostorima je bila prisutna prije rata, u okviru SDK - Službe društvenog knjigovodstva.

 

Kako sustav radi?

 

Pojednostavljeno gledajući, tvrtka A duguje tvrtki B, tvrtka B duguje tvrtki C, tvrtka C duguje tvrtki A i to je najjednostavniji primjer jednoga lanca kompenzacija.

Što je više tvrtki unijelo svoja potraživanja, software ima više prostora za iznalaženje rješenja.

Pritom su svi podaci pojedinih tvrtki u potpunosti zaštićeni u zatvorenom sustavu.

Ciklusima multilateralnih kompenzacija, znatno se smanjuje problem nelikvidnosti u Bosni i Hercegovini i oslobađaju sredstva važna za razvoj domaće ekonomije, a prema Rollsoftovim procjenama.

 

Multilateralne kompenzacije iznimno značajne za poduzetnike

 

Prisutni su naglasili da su prilike koje sustav za multilateralne kompenzacije nudi iznimno značajne, naročito za male gospodarstvenike i obrtnike koje problem ''ne mogu ti platiti jer meni nisu platili'' dovodi u ozbiljne poteškoće.

Sastanak je održan u organizaciji Asocijacije Poduzetnika Hercegovina uz podršku Intera Tehnološkog Parka.

"Asocijacija poduzetnika Hercegovine s radošću organizira ovakve tematske sastanke koje našim članicama i onim koji će tek postati mogu pomoći i olakšati njihovo poslovanje" ,navela je Helena-Jelena Lončar, menadžerica Asocijacije Poduzetnika Hercegovine.

"Drago nam je da smo pridonijeli ovom događaju koji pomaže organizaciju i rast gospodarstvenika, pogotovo kad su u pitanju inovativna rješenja koja su rasla unutar naše zajednice", poručio je direktor Intera Tehnološkog Parka, Vedran Šimunović.

"Velika mi je čast bila prisustvovati ovakvom skupu i biti na korist našim poduzetnicima, a veliki vjetar u leđa daje sazanje iz prve ruke, od samih poduzetnika da ovakav vid sustava smatraju korisnim i podržavaju njegovo napredovanja. Posebno želim zahvaliti Asocijaciji Poduzetnika Hercegovine na pozivu na njihovu "Kavu s poduzetnicima" kao i našoj INTERI na ustupanju svoga Code HUB-a za ovo divno druženje”, poručila je direktorica Rollsoft-a, Dragana Parmać.

Svi gospodarstvenici, firme ali i privatne osobe su pozvane da sudjeluju u idućem ciklusu kompenzacija koji će Rollsoft kd Mostar održati od 22. do 26.10.2018. godine.

Prijave za sudjelovanje su otvorene do 18.10.2018. godine. 

Povezani članci

1

Video
JACK CANFIELD
KLJUČNE JUTARNJE NAVIKE: Pokrenite se u prvih sat vremena nakon ustajanja
SMILJAN MORI
Ako pare kvare ljude, kako ćete onda platiti račune?
DUHOVITE REKLAME
Najbolje reklame ovogodišnjeg Super Bowl-a