Vlašić

Hotel na Vlašiću prodan za 9,5 milijuna KM

Kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.

 

Kompanija je obavijest o prodaji objavila na Zagrebačkoj burzi, piše BiznisInfo.

Dana 13.02.2020. godine u Sarajevu Stanovi Jadran su prodali poslovni udio u visini od 89 posto temeljnog kapitala u društvu Winter Privredno društvo za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Travnik.

Hrvatski

POGLEDAJTE VIDEO PLANA PREUREĐENJA VLAŠIĆA: Tko daje milijune za firmu koja razvija Vlašić?

Zatvoreni investicijski fondovi Bosfin i BIG investicijska grupa stoje iza velike transakcije, odnosno kupovine dionica firme Ozon Travnik u iznosu od 4,1 milijun KM.

Podsjetimo da je 21. lipnja na Sarajevskoj berzi prodano  26.482 dionica Ozona za 4,1 milijun KM. To je oko 9 posto vlasništva u Ozonu.

Kako saznaje BiznisInfo, 16.482 dionce kupio je ZIF Bosfin, koji sada ima oko 6 posto dionica Ozona.

ZIF BIG investicijska grupa kupio je 10.000 dionica te je povećao svoj udio u kompaniji na 10,1 posto.

Hrvatski

Kinezi žele graditi vjetroelektrane na Vlašiću

O mogućem projektu izgradnje vjetroelektrana na lokacijama Galica i Vlašić, razgovarano je danas u Travniku na sastanku premijera Srednjobosanske županije (SBŽ) Tahira Lende i predstavnika kompanije Tomix iz Kneževa, TLG d.o.o. iz Travnika i kineske kompanije CMEC (China machinery engineering corporation).

Kompanija „CMEC“ je najveća državna kompanija u Kini koja se bavi međunarodnim projektima i investicijama, izgradnjom vjetrotroelektrana i istraživanjima u oblasti energije u preko 80 država svijeta.

Hrvatski