EKOLOŠKA ODGOVORNOST
Uposlenici hotela BLANCA u akciji čišćenja planine Vlašić
Manager.ba/Akta.ba BiH 25 svibnja, 2018

Iz godine u godinu sve je veći broj onih koji uživaju u istinskoj ljepoti planine Vlašić. Naravno, među njima uvijek se nađu i oni koji svojim neodgovornim ponašanjem kao da se trude narušiti njenu prirodnu ljepotu. Vlašić nije bez razloga omiljena turistička destinacija.

Na svega nekoliko stotina metara od njenog urbanog dijela nalaze nedirnuti prirodni krajolici, šumski putevi i staze u kojima će svi koji cijene prirodu i prirodno istinski uživati na čistome zraku. Rukovodstvo i osoblje vlašićkog hotela BLANCA, koje sa velikim zadovoljstvom svojim gostima prezentira te ljepote ove planine, organizovalo je samostalno realiziralo akciju čišćenja Vlašića, od kompleksa Eko FIS do vodopada Ugrić, popularne lokacije šetača, biciklista i mnogih drugih.

Dvanaest uposlenika gotovo cijeli dan je provelo u ovoj akciji i tom prilikom su skupili velike količine smeća. Uz prethodni dogovor sa SRC Vlašić, prikupljeno smeće će biti odvezeno na regionalnu deponiju. Menadžment ovoga hotela najavljuje skore akcije čišćenja drugih dijelova ove planine, te pozivaju i sve ostale zaljubljenike u Vlašić i njegove ljepote da se aktivno uključe.

Povezani članci

1

2