sport

Hercegovka je najplaćenija odbojkašica u povijesti

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (26) postala je najplaćenija odbojkašica u povijesti tog sporta.

 

Tijana Bošković od 2015. godine igra za turski Eczacibaši za plaću od 1,4 milijuna eura godišnje. 

Unatoč brojnim ponudama, uključujući i onu najvećeg Eczacibašijevog rivala Vakifbanka tešku 2 milijuna eura, odlučila se za ostanak u klubu u koji je došla iz Partizana. 

Eczacibašijevi čelnici su joj dali plaću od 2,5 milijuna eura godišnje čime je postala najplaćenija odbojkašica u povijesti.

Hrvatski

Veliki sportski događaji odolijevaju krizi - milijarde eura u igri

Ljubitelji sporta ove godine će godine uživati u dva velika sportska događaja – Ljetnim Olimpijskim igrama i Europskom prvenstvu u nogometu. Od polovine lipnja do polovine kolovoza, Francuska i Njemačka bit će sportski centri Europe i svijeta. 

 

Ovakvi sportski događaji organizatore prilično koštaju, ali oni očekuju kako će se ulaganja isplatiti, posebice kada je nogomet u pitanju.

Hrvatski

Brak sporta i biznisa: Rijeka se vraća kući

 

Uz stadion gradio bi se hotel na četiri etaže, s oko 200 soba, te tri nebodera, od kojih će najviši imati 35 katova i visinu od 116 metara. Cijeli projekt vrijedan je više od 150 milijuna eura...

 

"Kad smo odlazili na Rujevicu, obećali smo kako je to privremeno te kako ćemo se vratiti na Kantridu. Kad-tad. Moram priznati kako je ovo za mene emotivan trenutak, jer s današnjim danom i ovim predstavljanjem, započinje naše približavanje konačnom cilju - Kantridi!", uskliknuo je vrlo emocionalni predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Hrvatski

Tržište ženskog sporta premašit će milijardu dolara

Globalni prihodi od ženskog sporta prvi put će premašiti milijardu dolara u 2024. godini zahvaljujući rastućoj popularnosti, predviđa Deloitte. 

 

Očekuje se kako će prihodi od nogometa doseći 555 milijuna američkih dolara od ukupno predviđenih 1,28 milijardi dolara u ženskom sportu 2024. godine.

Međutim, više od 50% ukupnog prihoda od ženskog sporta i dalje se ostvaruje u Sjevernoj Americi unatoč popularizaciji i rastu ženskog nogometa u Europi.

Hrvatski

Ovo su najvrijedniji sportski klubovi na svijetu

Američki magazine Forbes objavio je listu najvrednijih sportskih klubova na svijetu za 2020. godinu.

 

Na prvom mjestu po peti put zaredom našao se klub iz lige američkog fudbala – Dallas Cowboys čija je vrijednost 5,5 milijardi dolara, prenosi Biznisinfo. 

– Navijači su zatvoreni kod kuće, sezona je u opasnosti, a prihodi opadaju. Stvari se mogu činiti strašnim za profesionalni sport. No, većina najboljih svjetskih klubova ove godine vrijedi više nego prošle – piše Forbes.

Hrvatski

Pet najplaćenijih sportaša za 2020.

Švicarski tenisač Roger Federer je najplaćeniji aktivni sportaš na svijetu za 2020. godinu, objavio je u petak magazin Forbes.

 

U posljednjih 12 mjeseci zaradio je 106,3 milijuna dolara, od čega čak 100 milijuna od sponzora, među kojima se ističu Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse te Mercedes-Benz.

Federer je prvi tenisač koji je postao najplaćeniji sportaš na svijetu u godišnjoj listi Forbesa, koja se objavljuje zadnjih 30 godina.

Hrvatski

Doktor u kopačkama razbija predrasude

U proljeće 2019. okončat će studij na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nogometaše bije glas du su "prznice", skloni porocima, da ne završavaju škole… Ali, ako je nekad i bilo tako, sada je sve više mladih nogometaša koji su visokoobrazovani, a među njima je i 26-godišnji prvotimac tuzlanske Slobode Adnan Salihović.

 

Medicinska sestra

 

Hrvatski

Kako je Maria Sharapova izgradila biznis carstvo

Počeci ruske tenisačice Marie Sharapove vezuju se za selidbu iz Rusije u SAD sa ocem Yuriem.

Nijedno od njih nije znalo engleski jezik (ili su znali vrlo malo), a ipak je postala zvijezda tenisa sa samo sedam godina.

Imali su svega 700 dolara u džepu i nisu mogli sebi priuštiti auto, pa su na treninge dolazili biciklom.

Kada je napunila sedam godina, ispostavilo se da je Sharapova i tada bila previše mlada da bi pohađala čuvenu tenisku akademiju Bollettieri. 

Hrvatski