Razvojna agencija Žepče

Eko agro farma: Kako su mladi supružnici iz Žepča ideju pretvorili u biznis

Zahvaljujući novčanim sredstvima dobivenim u okviru projekta, obitelj Mrkonjić izgradila je smještajne kapacitete za brojne vrste životinja koje se uzgajaju kako za ishranu tako  i za potrebe turističkih posjeta najmlađih vrtićke i školske dobi ali i za sve ostale koji vole uživati u čistom seoskom zraku i dobroj domaćoj hrani i piću.

Hrvatski

Inspirativne priče: Ovih šest biznisa u općini Žepče je započelo osam žena

Ukupno devet biznis ideja iz oblasti proizvodnje, turizma, ugostiteljstva, zanatstva, poljoprivrede i uslužnih djelatnosti s područja općine Žepče dobilo je podršku.

 

Ženama u Bosni i Hercegovini potrebne su inspirativne priče i poslovno okruženje koje će ih podržati kako bi se odvažile na osnivanje vlastitog biznisa.

Hrvatski

Razvojna agencija Žepče razvila online platformu E-Sajam

Projekt je posebno usmjeren na tekstilni sektor, s ciljem jačanja konkurentnosti kroz kreiranje treninga za konstrukciju/modeliranje odjeće i primjenu specijalističkih softvera u konstrukciji odjeće, modni dizajn, 2D i 3D modeliranje, te poseban trening za grafički dizajn.

 

Razvojna agencija Žepče, privodi kraju realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta korisnika kroz uspostavu inovativnih i održivih treninga“.

Hrvatski

U Žepču počinje implementacija projekta "Rast zajedno sa dijasporom"

Općina Žepče je počela s implementacijom aktivnosti "Rast zajedno sa dijasporom“ koji je odobren u sklopu projekta “Dijaspora za razvoj (D4D)”, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Implementaciju ovih aktivnosti provodi Razvojna agencija Žepče u suradnji s općinskim službama.

Hrvatski

Općina Žepče u procesu recertifikacije za povoljno poslovno okruženje

U 2018. godini Općina Žepče donijela je Odluku da pristupi procesu recertifikacije za dodjelu BFC certifikata za povoljno poslovno okruženje. Posao oko pripreme općine Žepče u novom procesu dodijele BFC certifikata dodijeljen je Razvojnoj agenciji Žepče koja je isti posao obavljala i prvi puta kada je Općina Žepče uspješno ispunila sve tražene kriterije.

Hrvatski