PROJEKTI
Razvojna agencija Žepče razvila online platformu E-Sajam
manager.ba/radiosarajevo.ba BiH 20 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
radiosarajevo.ba

Projekt je posebno usmjeren na tekstilni sektor, s ciljem jačanja konkurentnosti kroz kreiranje treninga za konstrukciju/modeliranje odjeće i primjenu specijalističkih softvera u konstrukciji odjeće, modni dizajn, 2D i 3D modeliranje, te poseban trening za grafički dizajn.

 

Razvojna agencija Žepče, privodi kraju realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta korisnika kroz uspostavu inovativnih i održivih treninga“.

Aktivnosti su podržane u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji podržava i financira Vlada Švicarske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U sklopu projekta sudjeluje 17 kompanija iz Bosne i Hercegovine iz sektora tekstila, metaloprerade, drvoprerade, plastike, prehrambene industrije i turizma. , a za njihove radnike organizirani su specijalistički treninzi. Krajem mjeseca očekuje se i puštanje u rad online platforme za promociju sektora malih i srednjih poduzeća pod nazivom „e-sajam“.

Projekt je posebno usmjeren na tekstilni sektor, s ciljem jačanja konkurentnosti kroz kreiranje treninga za konstrukciju/modeliranje odjeće i primjenu specijalističkih softvera u konstrukciji odjeće, modni dizajn, 2D i 3D modeliranje, te poseban trening za grafički dizajn.

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko kaže da su svi treninzi provedeni u Centru poslovnih kompetencija, odjelu Razvojne agencije Žepče, a obuke je pohađalo više od 60 osoba zaposlenih u tekstilnom sektoru, koji će stečena znanja primjenjivati na svojim radnim mjestima.

„Razvijeno je 7 modula obuka koje će biti stalna ponuda Centra poslovnih kompetencija, te je nabavljena vrijedna oprema kojom je zaokružen mini tehnološki park za treninge iz tekstilnog sektora. Projekt je trenutno u svojoj završnoj fazi u kojoj se priprema puštanje u rad jedinstvene online platforme za promociju sektora malih i srednjih poduzeća pod nazivom „e-sajam“, koja će u prvoj fazi na inovativan način predstaviti i promovirati sektor tekstila, a stvorit će se uvjeti i za promociju drugih sektora u budućnosti“, rekla je Janko.

Bitno je naglasiti kako se radi o još jednom u nizu projekata koje Razvojna agencija Žepče provodi u posljednjih deset godina od svog osnivanja, s ciljem da se potakne napredak poslovnih aktivnosti u našoj zemlji.

„Naša primarna misija je unapređenje poslovnih procesa i razvoj, ne samo kompanija s područja Općine Žepča, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. U tom smislu do sada smo uspješno implementirali 24 infrastrukturna i 31 razvojni projekt, ukupne vrijednosti veće od 8 milijuna KM. Web platforma „e-sajam“ će sasvim sigurno biti korisna za brojne poslovne subjekte jer će predstavljati mjesto susreta kompanija, njihovih dobavljača i kupaca, ali će poslužiti i kao mjesto s kojeg će se čuti glas privrednika u Bosni i Hercegovini“, istaknula je Janko.

Projekt završava organizacijom online konferencije koja će se održati 24. lipnja/juna, a na kojoj će sudjelovati predstavnici tekstilnog sektora, obrazovnih institucija i niza drugih institucija. Na konferenciji će se razgovarati o suvremenim modelima udruživanja privrednih subjekata, s ciljem utemeljenja platforme za dijalog i delegiranje inicijativa za podizanje konkurentnosti kompanija iz tekstilnog sektora.

Povezani članci

1

2