otpadne vode

XYLEM-ova TEHNOLOGIJA: Ozon dezinfekcija nadmašuje tradicionalne tretmane

Bad Sassendorf koristi novu tehnologiju obrade otpadnih voda ozonom. 

Mali njemački spa grad, Bad Sassendorf, poznat po slanom i ljekovitom blatu, ima najmanje šest bolnica. Nije iznenađujuće da se farmaceutski proizvodi - antibiotici protiv ublažavanja boli, sakupljaju u otpadnim vodama daleko više od prosjeka, a stanovnici brinu zbog dugotrajnih učinaka onečišćujućih elemenata koji se tradicionalnim tretmanima otpadnih voda ne mogu eliminirati.

Hrvatski

Švedska pivovara koristi recikliranu otpadnu vodu za proizvodnju piva

Pivara u Švedskoj lansirala je novo pivo od recikliranih otpadnih voda u okviru napora na rješenju problema vodosnabdijevanja u svijetu.

Pivo - nazvano PU:REST - "kristalno je čisto pivo od reciklirane vode s organskim sladom i kvascem - izjavio je pivar Chris Thurgeson, iz pivnice New Carnegie.

Hrvatski

Najveći ozon sistem za uklanjanje mikropolutanata

Xylemu je dodijeljen ugovor za pružanje naprednih tehnologija u obradi vode u Werdhölzli, postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda u Zürichu. Nadogradnja ovog postrojenja učinit će ga najvećim postrojenjem u svijetu za ozon dezinfekciju i uklanjanje mikrotoksina.

Werdhölzli postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda najveći je objekat za pročišćavanje otpadnih voda u Švicarskoj i služi za 434.000 ljudi. Xylemova ozon tehnologija zadovoljava sve švicarske propise u pogledu uklanjanja mikropolutanata u vodi.

Hrvatski

Uz pomoć Xylema Saudijska Arabija reciklira otpadne vode

Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u Saudijskoj Arabiji se proširuje kako bi se ispunio ambiciozni cilj ponovne upotrebe vode. Integrirani Xylemov sistem za obradu otpadnih voda pomoći će u proizvodnji 200.000 kubičnih metara prečišćene vode dnevno.

Nedostatak vode ključno je pitanje u Saudijskoj Arabiji. Vlada Saudijske Arabije, kako bi unaprijedila vodoopskrbljivanje, planira do 2025. godine u potpunosti iskoristiti otpadne vode iz svih gradova sa više od 5.000 ljudi.

Ponovno korištenje vode za navodnjavanje

Hrvatski

Tretiranjem otpadnih voda mijenjamo svijet

Voda je jedan od najvažnijih resursa koje imamo. Ipak, ovo je resurs kojeg svakodnevno trošimo. Problem otpadnih voda je jasno izražen: na globalnoj razini nastaje više od 80% otpadnih voda.

Jedna statistika problem otpadnih voda čini nevjerojatno jasnim: globalno, preko 80% otpadnih voda otpušta se u ekosistem bez da se pročišćava i ponovo koristi. Ne samo da ovo šteti okolišu i ljudskom zdravlju, već troši resurse koji bi mogli ojačati privredu i društvo.

Hrvatski