Elektroprivreda BiH

Elektroprivreda BiH gradi fotonaponsku elektranu kod Travnika

Očekuje se kako će ova FNE koja će biti ukupne snage 44 MW s pripadajućom trafo stanicom biti priključena na prijenosnu mrežu BiH početkom 2025. godine


Uručenjem urbanističkih dozvola za fotonaponske elektrane Gračanica 1 i 2 u Travniku je počela relaizacijaprojekta vrijednog 80 milijuna maraka, koji financira Elektroprivreda BBiH sa euraopskom bankom za obnovu i razvitak.

Planirano vrijeme izgradnje je dvije godine.

Hrvatski

IMENOVANJA: Ovo je novi v.d. direktora Elektroprivrede BiH

Od 2015. godine poziciju generalnog direktora Elektroprivrede BiH obavljao je Bajazit Jašarević.

 

Dosadašnji izvršni direktor za distribuciju u Elektroprivredi BiH Admir Andelija imenovan je u petak, 28. veljače/februara, za vršitelja dužnosti direktora Elektroprivrede BiH. 

Vlada FBiH je na sjednici u petak usvojila Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru EP BiH za imenovanje vršioca dužnosti članova Uprave Elektroprivrede BiH. 

Andelija je imenovan na prijedlog Demokratske fronte. 

Hrvatski

Elektroprivreda BiH traži firmu za uvođenje usluge e-računa

Kako je navedeno u tenderu mobilna aplikacija treba biti funkcionalna kako bi se mogla koristiti za kartično plaćanje računa za električnu energiju.

Elektroprivreda BiH uvodi uslugu e-računa. U cilju realizacije pomenutog projekta objavila je tender kojim poziva kompanije na iskazivanje interesa za suradnju radi uvođenja kartičnog plaćanja putem mobilne aplikacije računa za električnu energiju.

Kako je navedeno u tenderu mobilna aplikacija treba biti funkcionalna kako bi se mogla koristiti za kartično plaćanje računa za električnu energiju.

Hrvatski

Elektroprivreda BiH traži konsultanta: Posao vrijedan 2,9 milijuna KM

Elektroprivreda BiH kreće u realizaciju projekta izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih plinova na bloku 7 u TE Kakanj. Tender za nabavku konzultantskih usluga za izgradnju postrojenja već je objavljen, a vrijednost radova bez PDV-a je 2.900.000,00 KM.

Rok za prijem ponuda za učešće je 27.11.2019. godine.

Hrvatski

EP BiH izašla iz minusa i ostvarila veliku dobit

Elektroprivreda BiH u prvoj polovini 2018. ostvarila je poslovne prihode od 479,9 miliona KM, što je znatno manje u odnosu na 568,2 miliona iz istog perioda lani.

No, istovremeno su smanjeni i rashodi, sa oko 598 miliona na 439 miliona maraka.

Zbog toga je kompanija u prvom polugodištu 2018. imala dobit od 27,98 miliona KM, piše BiznisInfo.

U istom periodu prošle godine EP BiH je zabilježila gubitak od 22,87 miliona maraka.

Hrvatski

Ovo su najprofitabilnije kompanije u BiH

Analizom izvještaja o poslovanju kompanija u BiH za 2017. godinu došli smo do zanimljivih rezultata koji pokazuju da je godina iza nas bila izuzetno uspješna za Elektroprivredu BiH i privatnu kompaniju Bingo iz Tuzle, koje su imale prihode od prodaje više od milijardu KM. Ipak, ono što je zanimljivo jeste da je među najprofitabilnijim kompanijama u državi kladionica Premier World Sport iz Čitluka.

Hrvatski