Bosanska Krupa

Prebrodili najteži period: Krenuo izvoz na talijansko tržište

Poduzeće "Krupa kabine" član je talijanske poslovne korporacije "Siac", te proizvode kabine za radna i transportna vozila koje izvoze na zapadnoeuropsko tržište.

 

Poduzeće "Krupa kabine" iz Bosanske Krupe, prema riječima Dženana Džafića, direktora te firme, uspjelo je prebroditi najteži period izazvan pandemijom virusa korona, a ovih dana na talijansko tržište uputili su prve isporuke svojih proizvoda.

Hrvatski

Krupljani će praviti europske madrace

Početkom iduće kalendarske godine u Bosanskoj Krupi bi s radom trebala započeti tvornica za proizvodnju madraca u kojoj bi bilo zaposleno oko trideset radnika.

Investitor ovog projekta je poduzeće “Sinteks” iz Cazina, čiji vlasnik Zlatan Jusić kaže kako će se proizvodnja odvijati po najmodernijoj europskoj tehnologiji.

Hrvatski

Njemački gigant Ringspann kupio zemljište, dolazi u Bosansku Krupu

Konstantan i predan rad s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u Bosanskoj Krupi još je jednom urodio plodom.

Najave da u ovu lokalnu zajednicu dolazi njemački gigant u metalnoj industriji, firma Ringspann, na samom početku 2019. godine postala su realnost.

Naime, danas je između direktora Ringspann Bosanska Krupa Elvisa Nuhanovića i načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića potpisan ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta vrijedan 290 tisuća KM.

Hrvatski

U Bosanskoj Krupi počinje uređenje poslovne zone "Vatreni mlin"

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na uklanjanju objekata u obuhvatu Regulacionog plana "Vatreni mlin" vrijedan 101.790,00 KM. Radovi počinju za dvije sedmice, trajat će 60 kalendarskih dana, a po njihovom okončanju pristupa se uređenju komunalne infrastrukture.

Hrvatski

Halitović: Naša dijaspora je primjer uspješne integracije u zajednice širom svijeta

Predstavnici Općine Bosanska Krupa i Biznis centra bh. dijaspore (DBC) potpisali su Memorandum o saradnji koji se zasniva na zajedničkom pružanju podrške ulaganju, obostranoj promociji i aktivnosti na privlačenju investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Inače, Biznis centar je predstavljen krajem prošle godine u Sarajevu i od tada svoje aktivnosti provodi u sklopu USAID Projekta „Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”.

Hrvatski