Bosanska Krupa

Njemački gigant Ringspann kupio zemljište, dolazi u Bosansku Krupu

Konstantan i predan rad s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u Bosanskoj Krupi još je jednom urodio plodom.

Najave da u ovu lokalnu zajednicu dolazi njemački gigant u metalnoj industriji, firma Ringspann, na samom početku 2019. godine postala su realnost.

Naime, danas je između direktora Ringspann Bosanska Krupa Elvisa Nuhanovića i načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića potpisan ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta vrijedan 290 tisuća KM.

Hrvatski

U Bosanskoj Krupi počinje uređenje poslovne zone "Vatreni mlin"

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na uklanjanju objekata u obuhvatu Regulacionog plana "Vatreni mlin" vrijedan 101.790,00 KM. Radovi počinju za dvije sedmice, trajat će 60 kalendarskih dana, a po njihovom okončanju pristupa se uređenju komunalne infrastrukture.

Hrvatski

Halitović: Naša dijaspora je primjer uspješne integracije u zajednice širom svijeta

Predstavnici Općine Bosanska Krupa i Biznis centra bh. dijaspore (DBC) potpisali su Memorandum o saradnji koji se zasniva na zajedničkom pružanju podrške ulaganju, obostranoj promociji i aktivnosti na privlačenju investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Inače, Biznis centar je predstavljen krajem prošle godine u Sarajevu i od tada svoje aktivnosti provodi u sklopu USAID Projekta „Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”.

Hrvatski