Bijeljina

Za vrijeme pandemije broj zaposlenih u Bijeljini povećan za 246

Promatrano po sektorima, kao i u prethodnim godinama, najviše su zarađivali zaposleni u području financijske djelatnosti i osiguranja, gdje svaki drugi radnik ima visoku ili višu stručnu spremu.

 

Broj zaposlenih u Bijeljini povećan je za 246 u periodu trajanja negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona – od ožujka/marta prošle do lipnja/juna tekuće godine, navedeno je u informaciji gradskog Odjeljenja za privredu.

Hrvatski

Bh. poduzetnik ukinuo radnu subotu: Malim gestom učinili smo puno

Odlučio se na ovaj korak nakon što je i sam dvadeset godina proveo u privredi i privatnom sektoru gdje je, kako je kazao, radio tjedno po 6 a nekada i 7 dana.

 

Bijeljinski poduzetnik Savo Popić prije tri mjeseca došao je na ideju da radno vrijeme u svojoj zanatsko – trgovinskoj radnji smanji sa šest na pet dana tjedno.

Odlučio se na ovaj korak nakon što je i sam dvadeset godina proveo u privredi i privatnom sektoru gdje je, kako je kazao, radio tjedno po 6 a nekada i 7 dana.

Hrvatski

Bijeljina uz pomoć I-platforme unaprijeđuje suradnju sa dijasporom

Do sada su predstavnici „I-platforme“ organizovali „meet-up“ sastanke sa iseljenicima iz Kladnja, Živinica i Zenice, a prvi sastanak ovog tipa sa dijasporom iz Bijeljine planiran je krajem ovog mjeseca.

 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je sa predstavnikom Organizacije „I-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine“ Aldinom Vrškićem Memorandum o suradnji, a jedan od ciljeva je ostvarivanje čvršćih veza sa dijasporom u Švicarskoj i jačanje suradnje između pojedinaca, firmi, organizacija i institucija.

Hrvatski

Prošle godine uspjeli su sačuvati poslove, ove će ući na tržište Nigerije

U “Orlu” je trenutno zaposlen 371 radnik, te da nitko u vrijeme pandemije nije dobio otkaz, a plaće zaposlenima isplaćuju se na vrijeme, bez kašnjenja.

 

Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont iz Bijeljine uspjelo je lani, usprkos pandemiji virusa korona, ispuniti sve ugovorene poslove i sačuvati najvažnije partnere, a u ovoj godini “Orao” planira da svoja krila raširi i na tržištu Nigerije.

Rekao je to za “Glas Srpske” vršitelj dužnosti direktora za ekonomske poslove u kompaniji “Orao” Mladen Lemez.

Hrvatski

Bijeljinska kompanija uskoro će izvoziti meso u Tursku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je očekivanje da će Mesnoj industriji “ZP-komerc” iz Bijeljine uskoro biti omogućen izvoz junećeg mesa u Tursku, napominjući da je ovo jedino poduzeće iz Republike Srpske koje je dobilo certifikat za izvoz na tursko tržište.


Nakon jučerašnje posjete poduzeću “ZP-komerc” u Vršanima, Višković je istakao da je ovo možda i jedino poduzeće u Republici Srpskoj koje je zaokružilo proizvodni proces, jer imaju svoju proizvodnju, klanje i preradu, sve do gotovih proizvoda.

Hrvatski

Prodaje se etno selo za 300.000 eura

Površina zemljišta je 6.300 m2 i na njemu se nalazi pet kuća koje su ukupne površine  410 m2 ( prizemlje i potkrovlje) i bazen veličine 10 x 5  dubine 1,5 metara – stoji u oglasu.

 

Agencija Alfa nekretnine oglasila je prodaju etno sela kod Ugljevika, po cijeni od 300 tisuća eura.

– Na prodaju imanje napravljeno kao etno selo u Ugljeviku. Površina zemljišta je 6.300 m2 i na njemu se nalazi pet kuća koje su ukupne površine  410 m2 ( prizemlje i potkrovlje) i bazen veličine 10 x 5  dubine 1,5 metara – stoji u oglasu.  

Hrvatski

Američka kompanija u srcu Bijeljine

“BioMech” je tehnološki razvojni centar koji se bavi analizom pokreta i vibracija u industriji i raznim oblastima. Izvoze isključivo na američko tržište.

 

Bijeljinac Igor Perić, s američkom kompanijom “BioMech”, otvorio je u Bijeljini firmu u kojoj je zaposlio 12 radnika.

Cilj mladog stručnjaka informacijskih tehnologija jeste da potencijal mladih s naših prostora prepoznaju i strane kompanije.

Ovog tjedna ih je posjetio i američki ambasador Eric Nelson.

Hrvatski

Benetton širi proizvodne kapacitete u Bijeljini

Talijanska firma "Sevenpul" koja šije dio programa za poznatu modnu kuću "Benetton" radi punim kapacitetom u Bijeljini i planira proširenje proizvodih pogona u budućnosti.  "Sevenpul" je danas posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa svojim saradnicama i sa rukovodstvom firme razgovarao o mogućnostima dalje podrške Grada Bijeljina ovoj kompaniji.

Hrvatski