Bijeljina

Bijeljinska kompanija uskoro će izvoziti meso u Tursku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je očekivanje da će Mesnoj industriji “ZP-komerc” iz Bijeljine uskoro biti omogućen izvoz junećeg mesa u Tursku, napominjući da je ovo jedino poduzeće iz Republike Srpske koje je dobilo certifikat za izvoz na tursko tržište.


Nakon jučerašnje posjete poduzeću “ZP-komerc” u Vršanima, Višković je istakao da je ovo možda i jedino poduzeće u Republici Srpskoj koje je zaokružilo proizvodni proces, jer imaju svoju proizvodnju, klanje i preradu, sve do gotovih proizvoda.

Hrvatski

Prodaje se etno selo za 300.000 eura

Površina zemljišta je 6.300 m2 i na njemu se nalazi pet kuća koje su ukupne površine  410 m2 ( prizemlje i potkrovlje) i bazen veličine 10 x 5  dubine 1,5 metara – stoji u oglasu.

 

Agencija Alfa nekretnine oglasila je prodaju etno sela kod Ugljevika, po cijeni od 300 tisuća eura.

– Na prodaju imanje napravljeno kao etno selo u Ugljeviku. Površina zemljišta je 6.300 m2 i na njemu se nalazi pet kuća koje su ukupne površine  410 m2 ( prizemlje i potkrovlje) i bazen veličine 10 x 5  dubine 1,5 metara – stoji u oglasu.  

Hrvatski

Američka kompanija u srcu Bijeljine

“BioMech” je tehnološki razvojni centar koji se bavi analizom pokreta i vibracija u industriji i raznim oblastima. Izvoze isključivo na američko tržište.

 

Bijeljinac Igor Perić, s američkom kompanijom “BioMech”, otvorio je u Bijeljini firmu u kojoj je zaposlio 12 radnika.

Cilj mladog stručnjaka informacijskih tehnologija jeste da potencijal mladih s naših prostora prepoznaju i strane kompanije.

Ovog tjedna ih je posjetio i američki ambasador Eric Nelson.

Hrvatski

Benetton širi proizvodne kapacitete u Bijeljini

Talijanska firma "Sevenpul" koja šije dio programa za poznatu modnu kuću "Benetton" radi punim kapacitetom u Bijeljini i planira proširenje proizvodih pogona u budućnosti.  "Sevenpul" je danas posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa svojim saradnicama i sa rukovodstvom firme razgovarao o mogućnostima dalje podrške Grada Bijeljina ovoj kompaniji.

Hrvatski

Talijani otvorili pogon za proizvodnju majica u Hasama kod Bijeljine

Firma "Sevenpull" u vlasništvu talijanskih investitora, prije dva mjeseca otvorila je pogon u Hasama kod Bijeljine. Zapošljavaju 50 radnika, uglavnom žena, a bave se proizvodnjom majica za "Beneton Olimpias". Cilj im je povećanje broja radnika i proširenje proizvodnje.

Istraživanjem tržišta, Bijeljina se pokazala kao idealno mjesto za pokretanje proizvodnje, istakao je vlasnik firme "Sevenpull" Aleksandar Kararo, zadovoljan podrškom Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje, kao i pratećih firmi i pojedinaca.

Hrvatski

Mega drvo postoji već 23 godine i zapošljava 300 radnika

Bijeljinsko drvoprerađivačko poduzeće Mega drvo, koje zapošljava 300 radnika, postoji već 23 godine i bilježilo je dinamičan razvoj.

Od primarne prerade drveta u pilani, stasalo je u zavidan drvoprerađivački industrijski kapacitet koji se počeo baviti i finalnom proizvodnjom namještaja, piše Dnevni avaz.

Sonja Gavrić, komercijalni direktor kaže da zaposleni nastoje proširiti poslovanje te da su već sada u poziciji da prate i neke europske trendove u proizvodnji namještaja.

Hrvatski

Novinari obišli proizvodni pogon Grand kafe u mjestu Glavičice kod Bijeljine

Grand kafa je za predstavnike medija organizirala studijsko putovanje u Bijeljinu, kako bi se novinari, tijekom obilaska proizvodnog pogona Grand kafe u mjestu Glavičice, mogli upoznati sa cjelokupnim, suvremenim procesom proizvodnje i pakiranja kave.

Povod putovanja bila je markica „Kupujmo domaće“ koja odnedavno krasi pakiranja Grand kafe.

Na samom početku, prisutne je pozdravila Milanka Gligić, direktorica Grand Prom d.o.o. Bijeljina te ih upoznala o samom proizvodnom pogonu Grand kafe u Glavičicama.

Hrvatski

Investicija od 12 miliona KM

Najsavremnija klanica u Republici Srpskoj i BiH, u koju je mesna industrija “ZP komerc” uložila 12 miliona KM, otvorena je danas u Vršanima kod Bijeljine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je ovaj uspjeh vlasniku “ZP komerca” Ljubiši Rosiću i istakao da je riječ o ozbiljnoj porodičnoj kompaniji koja se etablirala kao jedan od najvažnijih proizvođača u RS.

Hrvatski

Tri ponude stigle, Turci nude za šećeranu najviše

Tri ponude stigle su za sada za Fabriku šećera Bijeljina u stečaju, a riječ je o kupcima koji su i do sada bili zainteresovani za nekadašnjeg giganta.

Javni oglas za prodaju “Šećerane” objavljen je 15. maja ove godine. Stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić kaže da su pristigle tri validne ponude i da su ih dostavili turska kompanija “Soltist”, vijetnamski “Sisivan” i Goran Vajkić iz Banjaluke. Turci su spremni da plate 5,1 milion evra, Vijetnamci nude 100.000 evra manje, dok je Vajkić ponudio 6,75 miliona KM.

Hrvatski