"NAŠE JE BOLJE"
Festival hercegovačkih delicija u Semberiji
Manager BiH 14 siječnja, 2024

Prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine pod sloganom "Naše je bolje" održat će se u Bijeljini 25. siječnja u organizaciji Udruženja Hercegovaca Jovan Dučić i Područne gospodarske komore Bijeljina. 

 

Sudjelovat će više od 20 vinarija i proizvođača pršuta, sira iz mijeha, prirodnih voćnih sokova, suhog voća i drugih proizvoda po kojima je poznata Istočna Hercegovina, najavljeno je iz Udruženja Hercegovaca u Bijeljini.

Pored izložbenog, edukativni dio festivala biće posvećen temama brendiranja i zaštite domaćih proizvoda i izazovima sa kojim se suočavaju proizvođači, istovremeno istražujući načine kako unaprijediti prepoznatljivost i zaštititi autentičnost domaćih brendova.

O svojim iskustvima govorit će predsjednik Vinske akademije i Asocijacije somelijera Srbije Ljubica Radan, predsjednik vinara BiH i potpredsjednik Privredne komore Republike Srpske Radovan Vukoje, jedina žena vinar i somelijer u BiH Milica Anđelić i izvanredni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Grujica Vico.

"Cilj nam je da posjetitelji ovog Festivala u srcu Semberije osjete ukuse i mirise tradicionalnih hercegovačkih gastronomskih delicija. Na Festivalu će biti istraživan raznolik svijet najboljih domaćih vina, tajne pršuta koje se čuvaju generacijama i uživat će se u bogatstvu ukusa različitih vrsta sireva, smokava, prirodnih sokova", poručuju organizatori.

Festival bi trebao doprinijeti i promociji kvalitetnih domaćih proizvoda, razvijanju svijesti kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, unaprijeđenju poslovanja domaćih poduzeća i podizanju razine njihove konkurentnosti pišu Nezavisne novine

Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine bit će održan u hotelu Drina. 

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu