ARHITEKTURA I DIZAJN
FOTO Ovo je 14 najpopularnijih i najljepših hotela svijeta
manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 10 rujna, 2021
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Vjerojatno nema potrebe naglašavati koliko su ljudi iz čitavog svijeta željni odmora, avantura i putovanja…

 

Bilo da planirate godišnji odmor s fizičkim distanciranjem, posjećujete virtualne ture predivnih hotela i odmarališta širom svijeta, znamo da jedva čekate da spakujete svoje kofere i krenete u nove istraživačke pohode.

S tim na umu, pripremili smo listu koja sadrži najljepše i najpopularnije lokalitete na svijetu, koja će oduševiti ljubitelje arhitekture, prirode i luksuza podjednako.

 

AIRELLES GORDES, LA BASTIDE

Nudeći nevjerovatni pogled na planine, Airelles je spa hotel smješten u jednom od najljepših francuskih sela. Ovdje ćete pronaći maslinjake, čemprese i polja lavande, dok je ponuda samog hotela raznovrsna i uključuje sobe seoskog stila, ali i privatne vile sa bazenom.

AL MAHA

Smješten u srcu pustinje, na 45 minuta od Dubaija, ovaj posjed je oaza iz snova. Iz komfora svoje sobe, možete uživati u pogledu na pješčane dine i palme, dok takođe možete istraživati ovaj sneni region na devi ili u okviru pustinjskih safarija.

AMANGIRI

Ovo odmaralište u Juti je obavezna stanica za sve koji žele da naprave najbolje fotke za svoj Instagram. Prostirući se na 600 hektara, Amangiri se nalazi u pustinjskom okruženju, sa kanjonima i klisurama na sve strane, a svojim gostima nudi odmor okarakterisan privatnošću.

THE BRANDO

The Brando je nevjerovatni hotel smješten na Tetiaroa ostrvu, u Francuskoj Polineziji. Vodeći računa o bijelim pješčanim plažama, morskim kornjačama, egzotičnim pticama i drugom, odmaralište funkcionira po ekološki svjesnom principu, minimalno se miješajući sa prirodom.

HOTEL CASA DEL MAR

Kao jedan od najpristupačnijih hotela sa ove liste, Casa Del Mar je nastao inspiriran plažama Santa Monike i grandioznim vilama Mediterana. Gosti mogu upijati sunčeve zrake na Terrazza Beachside Patio ili uživati u aktivnostima ispunjenim adrenalinom.

HACIENDA DE SAN ANTONIO

Smješten u građevini španskog stila, ovaj hotel sadrži dvadeset pet apartmana, dekoriranih tradicionalnim meksičkim umjetničkim djelima, kaminima i balkonima. Bašte hotela su obično omiljeni dio odsedanja svim gostima, koji mogu odabrati da li žele sobu sa pogledom na baštu, rijeku ili vulkan.

HALEKULANI

Na samo 12 minuta pješke od Vaikikija, Halekulani nudi nevjerovatni pogled na plažu iz svakog prostranog apartmana i sobe. Gosti se mogu opuštati dok rade na svom tenu na plaži, uživati u laguni ili plivati u bazenu sa staklenim dnom.

KATIKIES MYKONOS

Sa trideset pet soba sa privatnim terasama, ovaj hotel gleda na Agios Ioannis plažu i ostrvo Delos. U ovom hotelu, gosti mogu bukirati avanture na luksuznim jahtama, istražiti Santorini ili neki drugi privatni otok ili uživati u celodnevnoj degustaciji lokalnih vina.

Smešten na brdu, Keemala je resort koji se sastoji od vila sa bazenom i neverovatnim pogledom na prašumu. Prihvatajući tajlandsko nasleđe, odmaralište nudi holističke spa tretmane i brojne interesantne aktivnosti svakom svom gostu.

LA MAMOUNIA

Otvoren 1923.godine, ovaj hotel se nalazi na nekadašnjem kraljevskom imanju, koje datira iz 12. stoljeća. Pored restorana i barova, hotel sadrži brojna luksuzna iskustva ispijanja čaja, kao i istraživanje nekih od najboljih golf terena Marakeša.

LOCANDA DON SERAFINO

Ovaj butik hotel nalazi se u samom srcu italijanskog lokaliteta koji je pod zaštitom Uneska, a svaka njegova soba je kreirana unikatno. Ovde možete uživati u obrocima u restoranu sa Mišelin zvijezdicom, između ostalog.

RITZ-CARLTON MALDIVES

Ritz-Carlton brend skoro je otvorio svoje najnovije odmaralište na Maldivima. Sastojeći se od više od 100 vila iznad vode i vila na plaži, hotel svojim gostima na raspolaganje stavlja aris meeha, odnosno osobne batlere, časove kuvanja i mnogo toga drugog, poput plivanja sa delfinima, sunčanja na bijelim peščanim plažama ili uživanja u spektakularnom spa centru.

SIX SENSES ZIL PASYON

Smešten na privatnom ostrvu na Sejšelima, ovaj hotel je dostupan helikopterom, a nudi vam plaže oivičene koralnim grebenima. Gostima je na raspolaganju 28 jednosobnih vila sa bazenom, dvije dvosobne vile i po jedna ekskluzivna trosobna i četvorosobna rezidencija.

YANGSHUO SUGAR HOUSE

Smešten u južnoj kineskoj provinciji koja je omiljena brojnim putnicima iz čitavog svijeta zbog svog nevjerojatno lepog okruženja, ovaj hotel je nekada bio tvornica šećera, a sada je dekoriran tradicionalnim i modernim kineskim umjetničkim djelima i komadima namještaja.

O Autoru
manager.ba/dominfo.ba
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim