Dizajn i arhitektura

Projekt suvremene vikendice na Vlašiću: Funkcionalnost, estetika i neopisiv pejzažni pogled

Po projektu arhitektonskog studia Ledić Arhitektura iz Travnika, autora Josipa Ledić, dia.  i Sanjina Mulamuhić, dia., vikendica na Vlašiću je dizajnirana odnosno inspirirana projektom “A-frame cabin” (Lake Tahoe, California) autora “Todd Gordon Mather Architect”, i to po želji samog investitora.

 

Sve ostalo kao što su dispozicija i uklapanje na lokaciju u Šišavi (Vlašić) je rađeno prema projektnom zadatku, piše M-kvadrat. 

Hrvatski

Pet inspirativnih planova malih stanova

Suvremeni stanovi malih dimenzija postali su simbol efikasnosti i izvanrednog dizajna – ispunjeni pametnim rješenjima kojima se maksimalno koristi prostor i uređeni na besprijekoran način.
 

Nije čudno što su skromni stanovi za arhitekte i dekoratere unutrašnjih prostora postali izvor inspiracije za projekte namjenjene osobama koje vole da žive komotno, ali u malom prostoru.

Hrvatski

DUBAI: Cvjetna bašta usred pustinje sa 150 milijuna cvjetova

Bašta se prostire na 72.000 kvadratnih metara zbog čega nosi titulu najvećeg vrta na svijetu.

 

Sve se može kad se hoće. Naročito danas kad nam tehnologija nudi toliko mogućnosti.

Zahvaljujući tome je 2013. godine u sred pustinje nikla bašta sa 150 milijuna cvjetova, prenosi 24sedam.rs.

Simbolično, bašta je otvorena na Dan zaljubljenih.

Hrvatski

Boja godine 2021.

Krajem svake kalendarske godine, institut "Pantone" predstavi boju koja će obilježiti cijelu sljedeću godinu. Nakon "klasične plave" koja je vladala tijekom 2020. godine, u sljedećoj godini zablistat će dvije boje.
 

Već dva desetljeća svjetski poznati institut najavljuje trendove u bojama koji direktno utiču na sfere mode, dizajna, ali i brojne druge industrije. Po drugi put u povijesti, Pantone je odabrao dvije boje – zvanično nazvane "PANTONE 13-0647 Illuminating" i "PANTONE 17-5104 Ultimate Gray".

 

Hrvatski

Savršena mikro kućica

Nagrađivani projekt ruske firme Artem Babayants Architects, moderna kućica House 30 sadrži sve što je neophodno za boravak i uživanje u prirodi, i to u svega 21,45 kvadrata životnog prostora.
 

Vjerojatno svako od nas žudi da ima neku kućicu na planini, moru ili reci, u koju može da se povuče kad za to ima potrebu, i osjeti umirujuće čari prirodnog okruženja.

Hrvatski

Prizemna ljepotica za četvoročlanu obitelj (DETALJAN PLAN)

Ova moderna i šarmantna obiteljska kuća idealna je za obitelj kojoj je vanjski prostor kuće jednako važan koliko i interijer. Prostire se na jednom nivou i obuhvata prostran dnevni boravak, tri spavaće sobe i veliku garažu za dva automobila, kao i savršeno organiziran prostor za uživanje na otvorenom.


Prostrani plato okružuje dvije strane kuće i nudi dosta korisnog prostora za baštenske garniture.

Hrvatski

VIDEO Kuća koja nastaje pritiskom na dugme za samo 10 minuta

Obiteljske kuće su vječita inspiracija za sve nas, ali ono što je osmislila kompanija TEN FOLD Engineering predstavlja poseban užitak za sve koji vole inovativna rješenja.
 

Samo jednim pritiskom na dugme, pokretna prikolica transformira se u predivnu kuću s modernim interijerom, I to za svega 10 minuta.

I što je najbolje od svega – tu kuću možete postaviti gotovo gdje god da želite.

Hrvatski