Dizajn i arhitektura

Obiteljski san: Idilična kuća s potkrovljem (DETALJAN PLAN)

Savršena kuća za obitelj od četiri člana u kojoj cijelo prizemlje predstavlja mjesto za obiteljske aktivnosti, a svaka spavaća soba nudi funkcionalan i komforan prostor uz privatnu terasu.
 

Kuća obuhvata i garažu s jednim parking mjestom, koja je preko kotlarnice povezana s glavnim dijelom kuće.

Glavni ulaz vodi u hodnik, a zatim u prostranu dnevnu zonu koja zauzima gotovo cijelo prizemlje. Otvoren prostor bez zidova povezuje kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu u jednu veliku cjelinu.

Hrvatski

VIDEO Ovo nije džinovska korpa, već zgrada od 7 katova

Ovo je jedan od najpoznatijih primjera moderne arhitekture, za koju je karakteristično da su zgrade dizajnirane tako da budu replike ili da predstavljaju predmete povezane s njihovom namjenom.

 

Gotovo nijedna turistička atrakcija ove godine nije imala posjetitelje kao što je to bio slučaj ranijih godina. Međutim, ovakve okolnosti nisu utjecale na njihovu atraktivnost, te je čuvena zgrada kompanije “Longaberger Bascet Company” u obliku korpe za piknik i dalje arhitektonski i turistički hit u svetu, a korona joj je pomogla i kada se radi o poslovanju.

Hrvatski

Kuće izgrađene na nevjerovatnim lokacijama

Arhitektura može koketirati s prirodom na razne načine, ali stvari postaju izuzetno izazovne pada se arhitekte suoče sa strmim padinama, liticama i obroncima planina. Ipak, mnogi su pobijedili i u ovim izazovima.

 

Djela nekih od najupornijih arhitekata najbolji su primjer kako arhitektura može preživjeti teška okruženja, nudeći izvanredno iskustvo i vlasnicima ovih objekata, ali i promatračima.

CNN Style donosi nekoliko primjera kuća koje su izgrađene na nevjerojatnim lokacijama.

Kuća na litici u kanadskoj provinciji

Hrvatski

Kako do savršenog ugođaja na malom balkonu

Ako ste i vi vlasnik jednog takvog prostora, i želite lijep i ugodan ambijent uređen u boemskom stilu, evo nekoliko savjeta kako da ga postignete.

 

Internet je preplavljen fotografijama malih ali bajkovito uređenih balkona i terasa koje ljeto u gradu čine znatno podnošljivijim.

Ako ste i vi vlasnik jednog takvog prostora, i želite lijep i ugodan ambijent uređen u boemskom stilu, evo nekoliko savjeta kako da ga postignete.

 

Tekstili, prije svega

Hrvatski

Nasukani brod postat će najviša zgrada u Češkoj

Top Tower u Pragu neće samo impresionirati sa svojih 135 metara visine, već i po neobičnoj konstrukciji kao podsjetnik na klimatske promjene.

 

Miks svedene arhitekture i skulpturalne crvene strukture koja izgleda kao nasukani brod, produkt je suradnje arhitektonskog biroa Black n’ Arch i skulptora Davida Černija, s idejom da zgrada postane skrene pažnju na problem klimatskih promjena u svijetu.

Njihova zamisao oslanja se na neželjenu, ali moguću viziju budućnosti u kojoj je nivo mora toliko porastao da je brod udario u zgradu.

 

Hrvatski

Napravite šarmantnu garažu s terasom (DETALJAN PLAN)

Vrijeme je za velike i lijepe projekte i zato vam otkrivamo plan za višenamjensku garažu koja pod istim krovom nudi i prijatan kutak za relaksaciju i druženje na otvorenom.
 

Izolacija nas je podsjetila koliko su važni trenuci u prirodi i naučila da više cijenimo lijepo uređen prostor na svježem zraku.

Ako je vaše dvorište vapi za renoviranje, znamo da je pred vama veliki zadatak.

Uređenje dvorišta zahtjeva detaljno planiranje, zato je dobro na vrijeme prikupiti sve kreativne ideje i osmisliti plan.

Hrvatski

PO UZORU NA MRVOŠA: Mladi Hrvat osmislio eko pametni tuš

Infinity luxury prvi na svijetu napravio je vanjski prijenosni tuš dizajna obrnutog slova L od kamena, keramike ili HPL-a koji ima vlastito napajanje i troši manje vode.

 

Održivost je danas u fokusu gospodarstva, poduzetništva i društva uopće, a glavne okosnice bilo kakve održivosti su tehnologija i zaštita okoliša. Veza između ta dva pojma danas postaje ključ uspjeha, a da je tome tako znaju iz Tvrtke Infinity Luxury koja se bavi proizvodnjom pametnih tuševa.

Hrvatski