gastro

HOTEL FESTIVAL: Kapaciteti popunjeni i izvan sezone govore o uspjehu hotela i povjerenju gostiju

Hoteli su nezaobilazna mjesta ukoliko planirate odsjesti u nekom drugom gradu, poslovno ili privatno. I sasvim je sigurno da interijer, hrana, mirisi i cjelokupni ambijent ostaju u sjećanju svakog gosta. 

Ako vas se dojme, na ta ista mjesta ćete se nekada ponovno i vratiti, ili pak preporučiti prijateljima i poslovnim partnerima. 

Hrvatski

SWISSPLUS HOTEL: Inspiraciju za ukusna jela kuhari pronalaze u željama gostiju

Bihać je Vaše naredno poslovno odredište, ili možda ljepote ovog grada želite istražiti turistički?

U tom slučaju zasigurno trebate ugodan, suvremen i funkcionalno opremljen apartman u blizini centra grada. Naša preporuka je svakako HOTEL SWISSPLUS, novoizgrađeni objekt po posljednjim modernim standardima gradnje.

Hrvatski

KUPREŠKA KUĆA: Predivan planinski ambijent kućice kao iz bajke

Planinski restoran Kupreška kuća već cijelo desetljeće nudi bogatu ponudu svojim gostima, stoga nije ni čudno da svaki posjetitelj dobro poznaje put koji vodi do nje… 

„Često čujemo… na kružnom toku, kod crkve, skrenite desno“, ističe u predstavljanju  ovog toplog ugostiteljskog objekta voditeljica marketinga i prodaje Kristina Čavara, nastavljajući... tada dolazite do padina Stožera, samog podnožja skijališta.

Po čemu je objekt Kupreška kuća posebno poznat i zašto posjetiti baš ovo mjesto?

Hrvatski

RESTORAN DUBROVNIK: Od pionira gastronomije prerastao u poznati i priznati brend!

Velikim trudom, zalaganjem, kreativnošću i inventivnošću bračnog para Ferida i Valentine Dervišević, restoran Dubrovnik u Zenici uspio je steći reputaciju jednog od vrhunskih bosanskohercegovačkih restorana što pokazuju mnoge prestižne nagrade iz oblasti gastronomije i ugostiteljstva.

Kako je osmišljena koncepcija restorana te što sve gosti ovdje mogu kušati, u kratkom intervjuu nam je ispričao voditelj restorana Ejub Dervišević. 

Možete li ukratko predstaviti restoran Dubrovnik u Zenici?

Hrvatski

IL BUONO: Bogatstvo izvornih talijanskih okusa u Mostaru

U gradu Mostaru otvorena je nova pizzeria/bar Il Bouno – po uzoru na talijanske pizzerie. Ovdje ćete uživati u odličnim okusima pizza i sendviča iz krušne peći, za čiju se pripremu koriste najkvalitetnije namirnice.

Brojni posjetitelji i ljubitelji talijanske kuhinje svakodnevno strpljivo čekaju kako bi kušali Il Buono pizze i sendviče.

Vlasnik pizzerie Mirko Martinović ispričao je kako je sve počelo te kako je Mostar dobio pizzeriu po uzoru na talijanske.

Hrvatski

BEZDAN 21: Vrhunski gastro specijaliteti i bogata vinska karta

Bezdan 21 novi lounge bar restoran, otvoren u Grudama, istinsko je osvježenje na bosanskohercegovačkoj gastro sceni.

S elegantnim interijerom i vrhunskom ponudom parira i svjetski poznatim restoranima, a originalni način pristupa svakom pomno biranom segmentu modernog ugostiteljstva čine ga još posebnijim. Što se krije iza samog naziva „Bezdan 21“ te po čemu je ovo mjesto posebno ispričao nam je Ante Ždero, voditelj lounge bar restorana Bezdan 21.

Hrvatski

HOTEL BRISTOL: Doživite ljepote Mostara u ugodnom ambijentu

Hotel Bristol nalazi se u centru Mostara, odmah uz Titov most. Centralna lokacija hotela omogućava brz pristup svim dijelovima grada, za samo 15-20 minuta hoda od hotela.

Hotel Bristol je institucija sa dobro poznatim imenom i dugom tradicijom. Idealan je za smještaj kako poslovnih ljudi tako i turista iz cijelog svijeta. Pogodan je i za organiziranje različitih seminara i prezentacija kao i kulturno-umjetničkih te važnih životnih događaja.

Hrvatski

KONOBA VERANDA: Nastala iz ljubavi, temeljena na vrhunskoj gastronomiji

Ukoliko se zateknete u Dubrovniku ili okolici, ne propustite priliku svratiti u mjesto Štikovica. Ovdje ćete imati priliku uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi, ali i prelijepom ambijentu Konobe Veranda!

Želja vlasnika Konobe, Maje i Mirka Andrića, porijeklom Hercegovaca, jeste da se svaki gost ovdje osjeća "kao kod kuće".

Uz odlično pripremljena jela, sa svježim i kvalitetnim namirnicama te vino po vašem izboru, užitak neće izostati.

O ponudi Konobe Veranda, kao i njezinom nastanku razgovarali smo s Majom Andrić.

Hrvatski

THE BREW PUB: Sarajevski pub koji stvara nove brendove piva u BiH

Prije tri godine u Sarajevu je otvorena prva mikropivara. Prvobitni plan je bio otvoriti sasvim obični pub, no ideja je prerasla u nešto više. Nastao je The Brew pub – mjesto gdje se pivo proizvodi ali i konzumira. Ovdje možete probati svježe domaće pivo kao i mnoge druge vrste piva, kao što su: Indijsko svijetlo pivo (IPA), Američko svijetlo pivo (APA), Tamno pivo i Belgijsko pivo. 

Za mikropivare je karakteristična mala količina proizvodnje piva, a naglasak je stavljen na kvaliteti, okusu i raznovrsnoj tehnici kuhanja.

Hrvatski

Pablo's: Nova dimenzija hedonizma u srcu Mostara

Pablo's Restaurant & Club novo je mjesto u gradu Mostaru – potpuno drugačije i po uzoru na svjetske restorane.

Kako je osmišljena koncepcija restorana te što Pablo's nudi ispričao nam je Boris Primorac, vlasnik i voditelj Pablo's Restaurant & Cluba.

Pablo's je novootvoreni restoran u gradu Mostaru. Možete li nam predstaviti sam koncept restorana, kako ste došli na ideju za otvaranje jednog ovakvog restorana?

Hrvatski