PODUZETNICE
Proglašeno deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 04 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji “Žene u biznisu” proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak hrvatski poslovni tjednik Lider.


Potpredsjednica za strategiju, poslovni rast i razvoj Atlantic Grupe na prvo mjesto liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 740 milijuna eura.

Drugo mjesto osvojila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, dok je treća predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Četvrta je predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria Liana Keserić, peta predsjednica Uprave Euroherc osiguranja Ivana Bratanić, a slijede predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb Anita Letica, članica Uprave Hrvatskog Telekoma Nataša Rapaić te glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Ruža Tomić Fontana.

Predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić osvojila je deveto mjesto najmoćnijih poslovnih žena u Hrvatskoj, a deseto Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG.

Blagi pad upravljačke moći

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu objavljena je i rang-lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a njihova upravljačka moć ove godine iznosi 33,8 milijardi eura, što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je iznosila 36 milijardi eura.

S druge strane, upravljačka moć 50 najmoćnijih predsjednica uprava porasla je s 3,6 milijardi na 5,1 milijardu eura.

Lider, u suradnji s kompanijom Bisnode, već 16 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa rangiranih prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini.

Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora. Pritom se za posebnu listu deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć u obzir uzimaju i ‘mekši’ kriterij kao što je utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Tagovi: