KOMPANIJE
Imenovan v.d. direktora Rudnika soli i nadzorni odbor aerodroma u Tuzli
manager.ba/akta.ba BiH 23 rujna, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je jučer dala suglasnosti Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak za prijem državnog službenika, stručnog suradnika za opće poslove socijalne zaštite i poslove kontrole izvještaja na neodređeno vrijeme, kao i Ministarstvu pravosuđa i uprave Tuzlanskog  kantona  za  prijem  državnog službenika, stručnog suradnika za pravosuđe i upravu u  radni odnos  na određeno vrijeme do tri mjeseca.

 

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je danas dala suglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički Centar Tuzla o imenovanju Vahida Jusufovića, specijalista oftalmologije za direktora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, na mandatni period od četiri godine.

Vlada je imenovala Upravni odbor JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona na period od četiri godine.

Data je prethodne suglasnosti Upravnom odboru Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona za prijevremeno razrješenje Emira Huskića vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona, te imenovanje prethodna Marine Tomić za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona, do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, a najduže šest mjeseci.

Vlada je jučer imenovala i punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlaštenja Skupštine Javnog poduzeća "Međunarodni aerodrom Tuzla"  d.o.o., utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća "Međunarodni aerodrom Tuzla", te dala suglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" o imenovanju Mensuda Brčaninovića iz Živinica za vršioca dužnosti Izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku ovog javnog poduzeća do okončanja procedure za izbor i imenovanje Izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku, a najduže tri mjeseca.

Vlada je zatražila od Skupštine JP "Šume Tuzlanskog kantona" d.d. Kladanj da  razriješi dužnosti članove, predstavnike državnog kapitala, imenovane u privremeni Nadzorni odbor JP "Šume Tuzlanskog kantona" d.d. Kladanj, te utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje u privremeni Nadzorni odbor javnog poduzeća do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana.

Vlada je danas dala i prethodnu suglasnost Nadzornom odboru Javnog poduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča" d.d. Tuzla za imenovanje Belkise Avdagić, dipl.oec. za izvršnog direktora za ekonomsko- finansijske i pravne poslove Javnog poduzeća, kao i za imenovanje Alena Nuhića, dipl.ing.el. za izvršnog direktora za tehničke poslove Javnog poduzeća, na mandatni period na koji je imenovan direktor Javnog poduzeća.

Kada je u pitanju JP RTV TK, Vlada je dala prethodnu suglasnost na Odluku Nadzornog odbora o prijedlogu za imenovanje vršioca dužnosti Uprave JP Radio - televizija Tuzlanskog kantona  d.o.o. Tuzla, do okončanja konkursne procedure a najduže na period do šest mjeseci, i to: Kasim Softić, vršilac dužnosti direktora, Hasan Jahić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za razvoj i Admira Bakić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za program.

Prethodne suglasnosti su date i Nadzornom odboru privrednog društva Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla za razrješenje Mujkić Mirnesa, dipl. kriminalista s pozicije v.d. direktora privrednog društva, te imenovanje Aziza Čačkovića, dipl. pravnika na poziciju vršioca dužnosti direktora Privrednog društva na period od 27.09.2020. godine do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci.

Osim razrješenja i imenovanja v.d. direktora ovog privrednog društva, Vlada je dala prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla za razrješenje trenutnih i imenovanje v.d. izvršnih direktora Privrednog društva.

Povezani članci

1

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo