Zenica

Ovo je 5 najboljih zeničkih kompanija

Na projektu ”Pouzdanost” izlistane su kompanije koje, između ostalog, posluju transparentno i odgovorno, nemaju blokadu računa čak ni u periodu jednog dana, bilježe rast, ali imaju odličnu likvidnost, solventnost…

 

POGLEDAJTE JOŠ: Ovo je 6 najboljih mostarskih kompanija

 

Hrvatski

Zenica ispunjava preduvjet za projekt "Sakupljanje i tretman otpadnih voda"

Kako je najavljivano, ovim investicijama bi se osigurala ekološki i higijenski prihvatljiva odvodnja sanitarnih otpadnih voda grada Zenica.

 

Javno poduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica objavilo je jučer tender odnosno međunarodni natječaj sa postkvalifikacijom za dostavljanje ponuda za izgradnju i rekonstrukciju vodovodnih linija i izgradnju kolektora za otpadne vode u Zenici, saznaje Akta.ba.

Rok za predaju ponuda je 11.03.2020. godine u 09:00 sati.

Hrvatski

Zenica dobila prva solarna stabla

U budžetu Grada Zenica predviđena su sredstva za nabavku još nekoliko tzv. smart solarnih klupa koje će biti postavljene na više lokacija zu gradu.

 

Gradska uprava Zenice uspješno realizira još jedan projekt sa svojim međunarodnim partnerima.

U okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" kojeg realizira UNDP, a u kojem Grad Zenica sudjeluje kao partnerska jedinica lokalne samouprave, u veljači/februaru prošle godine u Velikoj sali Grada Zenica organiziran je prvi forum građana.

Hrvatski

VIDEO Pogledajte kako će izgledati tunel kod Zenice vrijedan 59,4 milijuna eura

Ceremonija početka radova na probijanju tunelu Zenica bit će upriličena danas u 12 sati na gradilištu tunela Zenica u mjesto Ponirak.

 

Ugovor za izgradnju autoputa na poddionici Ponirak – Vraca potpisan je 1. kolovoza/avgusta 2019. godine s domaćom kompanijom Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo.

Na ovoj poddionici najznačajniji je objekt tunel Zenica dužine 2.475 lijeva cijev i 2.420 metara desna cijev, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Hrvatski

Zenička kompanija proizvela uređaj za obradu dijelova za Ferrarija i Maseratija

Slovenačka kompanija proizvodi dijelove za luksuzne za Ferrarije i Maseratije, a zeničko poduzeće TPS je jedino na prostorima bivše Jugoslavije koje proizvodi ove uređaje, koje su isporučili na više adresa u Europi i regiji.

 

Poduzeće Thermal Process Solutions d.o.o. Zenica (TPS) je projektiralo i izradilo uređaj za proizvodnju reduktivnih atmosfera za potrebe kemijsko termičke obrade u poduzeću Unior Zreče, Republika Slovenija, piše zenicablog.com

Uređaj je pušten u pogon prije tri mjeseca i do sada radi bez zastoja.

Hrvatski

Nakon 10 godina poslovanja izgradnja novog objekta

"Žaluzine Style" d.o.o. je renomirana firma koja se bavi proizvodnjom PVC i Al-u stolarije, izradom i montažom žaluzina i trakastih zavjesa. 

Izrađuju, montiraju i dostavljaju roletne, harmonika vrata, te rolo zavjese sa ili bez tiska.

Zapošljavaju 20 radnika. 

Vlasnica, Sabina Kavaz, ističe da je firma počela sa radom 2008. godine, a da je osnovna djelatnost proizvodnja PVC i Al-u stolarije, izrada i montaža žaluzina, roletni i trakastih zavjesa, i to po mjerama i željama kupaca. 

Hrvatski

RADIO NA PIJACI PA OSNOVAO FIRMU: Danas gradi prepoznatljiv brend DOMEA

Mehrudin Halać (50), rudarski tehničar po struci, nakon dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji namještaja, pokrenuo je vlastitu proizvodnju tapaciranog namještaja i zaposlio obitelj. 

Danas, Mehrudin zajedno sa suprugom, kćerkom i sinom, polako ali sigurno gradi prepoznatljiv brend „DOMEA“.

Hrvatski

Mostar drugi najskuplji bh. grad za život

Kalkulator troškova života “Expatistan” među velik broj svjetskih gradova uvrstio je i nekoliko bosanskohercegovačkih. Riječ je o Sarajevu, Bihaću, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Zenici.

 

Mostar - Banja Luka

 

Kad usporedimo bh. gradove, prema podacima navedenog kalkulatora, najskuplji život je u Sarajevu, slijedi Mostar, potom Tuzla, glavni grad Republike Srpske je po skupoći življenja tek na četvrtom mjestu, dok je život u Zenici najjeftiniji.

Hrvatski