Slovenija

Slovenci se i dalje pozivaju da masovno otvaraju tvrtke u BiH

U Bosni i Hercegovini poduzetnik se oporezuje 10 posto poreza na zarađenih 100 tisuća eura. BiH također ima opće porezno rasterećenje od 60 tisuća eura. Što znači da za prvih 60 tisuća eura dobiti ne platite ni 10 posto poreza. Stoga, ako poslujete preko bosanske tvrtke, uštedjet ćete 50 posto svog teško stečenog novca, što u ovom slučaju iznosi 50 tisuća eura.

 

Da je Bosna i Hercegovina atraktivna zbog svoje porezne politike odavno je poznato.

Hrvatski

Od danas se u Sloveniji priznaju PCR testovi iz BiH

Iz BiH se na spisku nalaze svih 20 laboratorija koje rade analizu uzoraka na virus korona.

 

Vlada Slovenije donijela je sinoć odluku o priznavanju pi-si-ar /PCR/ testova na virus korona koji su urađeni u trećim zemljama, a među njima je i BiH, objavljeno je na Facebook stranici slovenačke vlade.

Od 1. listopada/oktobra valjanim su proglašeni i testovi koji su urađeni u trećim zemljama, a na web-stranici Nacionalne laboratorije za zdravlje, zaštitu životne sredine i hranu se nalazi spisak svih laboratorija čiji su testovi priznati u Sloveniji.

Hrvatski

Otkriveno zašto su Slovenci otvorili više od 200 tvrtki na lažnim adresama u RS

Ako se preko tvrtke u Banjoj Luci ostvari dobit od milijun eura, poduzetniku u BiH nakon plaćanja poreza na dobit ostane 800.000 eura, a u Sloveniji pola od toga.

 

Slovenci su u Banjoj Luci otkrili svoj porezni raj. U protekle dvije godine otvorili su stotine tvrtki daleko od očiju slovenskih poreznika, ali i od javnosti Republike Srpske, piše portal Capital.ba.

Hrvatski

Slovenija - Prva zemlja u Europi koja je proglasila kraj epidemije

Nacionalni institut za javno zdravlje ocijenio je da svi pokazatelji govore da je došlo do smirivanja širenja koronavirusa, odnosno da je u posljednjih 14 dana zabilježeno ukupno 35 novih slučajeva zaraze.

 

Slovenska vlada je proglasila kraj epidemije koronavirusa i tako je Slovenija postala prva europska država koja je to učinila.

Nacionalni institut za javno zdravlje ocijenio je da svi pokazatelji govore da je došlo do smirivanja širenja koronavirusa, odnosno da je u posljednjih 14 dana zabilježeno ukupno 35 novih slučajeva zaraze.

Hrvatski

Slovenija u ponedjeljak otvara restorane i kafiće

U Sloveniji su od danas zbog povoljnije epidemiološke situacije vezane uz zarazu koronavirusom, opet otvorene knjižare, galerije i muzeji, od idućeg ponedjeljka se dopušta rad restorana i kafića na otvorenim prostorima.

 

Slovenska vlada je nakon sinoćnje sjednice objavila da je od srijede vrata otvaraju knjižare, galerije i muzeji, a ponovo mogu djelovati agencije za promet nekretninama i obavljati se dimnjačarske usluge.

Od ponedjeljka će biti dopušteno posluživanje gostiju lokala na otvorenim prostorima – terasama i vrtovima.

Hrvatski

Zbog uspjeha tvrtke zaposlenicima dijele po 1000 eura

Novom ponudom turistička kompanija napravila je korak naprijed, uspjela je privući više gostiju i za veću kvalitetu usluga ostvariti višu prosječnu cijenu.

U slovenskim Termama Olimia iz Podčetrteka, gdje je u lipnju 2018. završeno ulaganje od 11 milijuna eura u bazene za obitelji - Termalija Family Fun prošle godine poslovali su odlično.

Hrvatski

Slovenci razvijaju mrežu pametnih sela uz rijeku Savu

Tri općine u Sloveniji koje se nalaze uz rijeku Savu – Krško, Sevnica i Brežice, dobile su po 68.000 eura poticaja za projekt “Pametna sela budućnosti” iz Europskog fonda za ruralni razvoj.

Agencija za razvoj poljoprivrede i sela Slovenije priopćila je da je cilj projekta potaknuti mlade osobe da ostanu živjeti i raditi na selu, prenosi portal Tip.ba pozivajući se na Anadoliju.

Hrvatski

Najčišća zemlja na svijetu nalazi se u našoj regiji

U našoj regiji nalazi se država koja je dobila međunarodno priznanje za ekologiju i održivost.

Ujedinjeni narodi su 2017. godinu proglasile za međunarodnu godinu održivog razvoja turizma.

 

Zemlja koja je dobila najviše bodova u svim kategorijama i time dobila titulu pobjednika je Slovenija.

 

Titula “najodrživije” zemlje došla nakon što je utvrđeno da Slovenija ispunjava 96 od 100 indikatora održivosti.

Hrvatski

Kako je propao pokušaj oživljavanja omiljenog bicikla SFRJ

Prije dvije godine povratak kultnog bicikla Pony popraćen je velikom medijskom pompom, ali je ta priča, čini se, završena.

BTC, jedan od dva partnera iz projekta već je digao ruke od Ponyja, a Gorenje koje je u to vrijeme računalo da će iskoristiti brend iz socijalizma, omiljen na prostoru bivše Jugoslavije, za pogon električnim motorom, navodno je pronašlo kupca za kompanju Gor kolesa, ali ne želi otkriti o kome je riječ.

 

Odustali od dokapitalizacije

 

Hrvatski