putovanja

Ispuhuje postpandemijska euforija za putovanjima

 

Turistička industrija u Europi i SAD-u može biti jako zadovoljna rezultatima poslovanja na krilima postpandemijske euforije putnika. Zrakoplovne kompanije prijavljuju rekordnu dobit, a hoteli s obje strane Atlantika vratili su se gotovo na razinu popunjenosti prije pandemije, piše Financial Times. No, pitanje je može li nezasitna potražnja za odmorom potrajati i dalje, odnosno izdržati visoku inflaciju i gospodarsku stagnaciju.

Hrvatski

EU blokira Bookingu veliku akviziciju vrijednu 1,63 milijarde eura

 

Europska unija blokirat će Bookingu 1,63 milijarde eura vrijednu kupnju švedske Etraveli grupe zbog zabrinutosti da bi akvizicija mogla naštetiti konkurenciji, objavio je Financial Times. Rezolutna zabrana rijetka je odluka takve vrste EU-a koja odobrava većinu sličnih poslova.

 

U studenom 2021. Booking, vlasnik platforme za najam smještaja Booking.com, objavio je namjeru kupnje Etraveli grupe, pod čijim kišobranom posluju Gotogate i Mytrip, a u vlasništvu je private equity grupe CVC.

Hrvatski

Manastir utisnut u stijenu na 900 metara visine

 

Manastirski kompleks u prirodnom ambijentu, divljem i gotovo netaknutom, pod strmim liticama Ostroških greda, pruža nesvakidašnje iskustvo - planinarsko, hodočasničko i(li) estetsko.

 

Duboko među planinskim predjelima Crne Gore, negdje na pola puta između Nikšića i Podgorice, visoko iznad Bjelopavlićke ravnice, na području kojega u Crnoj Gori nazivaju Stara Hercegovina, u okomitoj stijeni uglavio se Manastir Ostrog. Nalazi se na 900 metara nadmorske visine, a ime je dobio po Ostroškoj gredi koja ga nadvisuje.

Hrvatski

"Želimo ljudima pružiti priliku maknuti se od negativnih vijesti, ovdje mogu pronaći vrijednost i užitak"Mlad, zaigran, kreativan i uporan. A prije svega, veliki ljubitelj putovanja, izleta, prirode, pisanja, fotografije, medija i umjetnosti. Ovako je sebe opisao, 32-godišnji Antonio Ivičević iz Ploča, osnivač i glavni urednik najposjećenijeg nezavisnog digitalnog medija u RH – 'Putni kofer'.

 

Hrvatski

Vlakovi za spavanje postaju sve popularniji diljem Europe

Vlakovi za spavanje se nastavljaju vraćati u kontinentalnu Europu uslijed povećanih upozorenja na klimatske promjene te sve veću želju ljudi za kvalitetnijim putovanjem.

 

Živeći u glavnom gradu Švedske Stockholmu, Julia Senninger (33) redovno putuje željeznicom, ne samo da bi posjetila svoju obitelj u Luksemburgu već i da bi stigla do svojih destinacija za odmor, piše BBC. Julia preferira putovanje vlakom više nego letenje uglavnom iz ekoloških razloga. Ipak, dodaje da su vlakovi jednostavno ugodniji, posebno usluge spavanja.

Hrvatski

"Zarađujemo više novca nego na bivšim poslovima"

Par sada financira svoja putovanja radeći kao vlogeri s punim radnim vremenom.

 

Jedan je mladi par odlučio odbaciti svoje poslove, prodati sve svoje stvari i počeo putovati svijetom. Dylan Evans (30) i Adriana de Pertis (33) zaljubili su se 2018. godine te su ubrzo nakon toga počeli planirati svoje avanture. Štedjeli su dvije godine kako bi uštedjeli 32 000 funti, prije nego što su dali otkaze na poslu i pokrenuli vlastiti YouTube kanal – 2Passports1Dream, prenosi Metro.

Hrvatski