milijarderi

‘Proizvode’ mlade milijardere kao na traci

Mladi milijarderi žive još u Njemačkoj, Rusiji, Brazilu, Hong Kongu, Danskoj, Australiji, Švedskoj, Kanadi, Irskoj, Norveškoj, Velikoj Britaniji, Indiji i Finskoj.

 

Tehnologijom se bavi 28 mllenijalaca-milijardera, a među najbogatijih 10 čak je 7 iz tehnološkog sektora.

Kako i priliči, mlada generacija najviše se obogatila baveći se tehnologijom. Naime, taj je sektor uvjerljivo vodeći po broju milijardera među milenijalcima, generacijom u dobi između 23 i 38 godina.

Hrvatski

Tinejdžer postao najmlađi milijarder na svijetu

List "Forbes" je njegovo bogatstvo procijenio na 3,3 milijarde eura, a ažurirani podaci o bogatstvu milijardera širom svijeta je objavljen u utorak.

 

Najmlađi milijarder na svijetu je Kevin David Leman, 18-godišnji tinejdžer iz Njemačke. Bogatstvo je naslijedio od oca koji je bio suvlasnik poznatog lanca drogerija "dm".

List "Forbes" je njegovo bogatstvo procijenio na 3,3 milijarde eura, a ažurirani podaci o bogatstvu milijardera širom svijeta je objavljen u utorak.

Hrvatski

Forbes: Kim Kardashian West službeno milijarderka

Kardashian West je KKW Beauty pokrenula 2017. godine, a Coty (COTY) je stekao 20% udjela u kozmetičkoj liniji prošle godine u akviziciji koja je procijenjena na milijardu dolara. Forbes navodi da je njen preostali udio u poslu vrijedan oko 500 milijuna dolara.

 

Kim Kardashian West pridružuje se bogatašima poput Jeffa Bezosa, Elona Muska i drugih mogula: ona je službeno milijarderka, navodi u svom najnovijem izvještaju Forbes.

Ovaj magazin je danas objavio godišnju “Svjetsku listu milijardera” na kojoj se po prvi put nalazi i West.

Hrvatski

Još jedan milijarder upravo se pridružio klubu onih koji imaju više od 100 milijardi dolara

Još jedna osoba upravo se pridružila najekskluzivnijem svjetskom klubu mega bogataša koji imaju više od 100 milijardi dolara.

 

Naime, bogatstvo legendarnog američkog investitora Warrena Buffetta danas je dostiglo iznos od 100 milijardi dolara, prema podacima Bloombergovog indeksa milijardera.

To ga svrstava u društvo samo još petorice muškaraca iznad tog praga.

On je sada šesta najbogatija osoba na svijetu, odmah iza izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga.

Hrvatski

Kako je beskućnik postao izvršni direktor kompanije vrijedne milijardu dolara

Kompanija Kobayashi, koja pomaže startupovima i drugim firmama da dizajniraju i kreiraju nova poduzeća i proizvode, izašla je na burzu u srpnju/julu i od tada su se njegovi udjeli više nego utrostručili.

 

Takeru Kobayashi je od spavanja na ulicama Tokija prešao na čelo tehnološkog startupa čija je tržišna vrijednost premašila milijardu dolara.

Njegova priča o bogatstvu do kojeg je došao “iz krpa” je među najzanimljivijim što je proizašla iz buma malih firmi koje su kovale svoje bogatstvo u Japanu.

Hrvatski

Ima firmu bez kancelarija i biznis vrijedan 3 milijarde dolara

Rođeni Nizozemac, Sid Sijbrandij, izgradio je alat za programere čija je vrijednost procijenjena na skoro tri milijarde dolara, a da nikada nije otvorio kancelariju. Sada upozorava kompanije kako bi trebali raditi na daljinu.

 

Sijbrandij zna opasnosti rada od kuće. Ovaj poduzetnik je 2018. godine, nakon godina rada isključivo u maloj sobi, u svom stanu na 47. katu u višekratnici u San Franciscu, razvio probleme sa stopalima. Tako se preselio za stol koji ima traku za trčanje, pored zelenog ekrana prilagođenog održavanju “zoom” sastanaka i tri monitora.

Hrvatski

Kineski milijarderi se u ovoj godini obogatili više nego u prethodnih pet

Jack Ma, osnivač giganta za e-trgovinu Alibaba, i njegova obitelj ponovno su na vrhu kineske liste bogatih, s neto vrijednošću od 58,8 milijardi američkih dolara, što je 45 posto više u odnosu na prošlu godinu.

 

Pandemija Covid-19 nije spriječila kineske milijardere da postanu još bogatiji. Bum na burzi dodatno je povećao njihovu imovinu, prema najnovijoj Hurunovoj listi bogatstva.

Hrvatski

Zaradio je i donirao milijarde, želi umrijeti bez novca

Trebalo je da prođu desetljeća ali Chuck Feeney, bivši milijarder, suosnivač maloprodajnog giganta Duty Free Shoppers, napokon je sav svoj novac dao u dobrotvorne svrhe. Sad mu više ništa nije preostalo – i ne može biti sretniji.


Osamdesetdevetogodišnji Charles “Chuck” Feeney koji je 1960. godine zajedno s Robertom Millerom osnovao trgovački lanac Duty Free Shopers koji je poslovao na aerodromima, prikupio je milijarde dok je živio monaški štedljivo, piše Forbes.

Hrvatski

Proizvođač pića postao treći najbogatiji Kinez

Firma je prikupila 1,1 milijardu dolara u svojoj prvoj javnoj ponudi, nakon što su se cijene vinule u nebo uslijed velike potražnje. Povećanje vrijednosti kompanije učinilo je osnivača firme jednim od najbogatijih ljudi u Kini.

 

Kineski proizvođač pića upravo je u Hong Kongu izašao na burzu u velikom stilu.

Nongfu Spring – što znači “izvorska voda farmera”, porastao je čak 85 posto prvog dana trgovanja. Dionice su završile dan s dobiti od 54 posto.

Hrvatski