Microsoft

Ovo je najvrjednije dioničko društvo na svijetu, preteklo je Apple

Microsoft je najvrjednije dioničko društvo na svijetu, a slijedi ga donedavno prvi Apple, pokazuje novo istraživanje konzultantske kuće PwC.

Prema njihovoj ljestvici Global Top 100, koja obuhvaća 100 najjačih dioničkih društava u svijetu, tehnološki sektor i dalje dominira među najvrjednijim tvrtkama izlistanim na svjetskim burzama.

Naime, osim Microsofta i Applea, među deset najjačih kompanija su i Amazon, Alphabet, Facebook, Alibaba i Tencent.

Hrvatski

Svijet ima dvije trilionske kompanije, obje iz istog grada

Svijet sada ima dvije kompanije čija je burzovna vrijednost preko trilion dolara (1 trilion = 1.000 milijadi), i obje imaju sjedište u široj oblasti istog grada – američkog Seatllea, piše CNN Business.

Amazon se u četvrtak pridružio Microsoftu u ovom ekskluzivnom klubu, navodi američka mreža.

CNN podsjeća da je Amazon već jednom, u rujnu prošle godine, nakratko bio premašio prag vrijednosti od trilion dolara.

Hrvatski

Najvrjednija američka kompanija: Microsoft prešao vrijednost od tisuću milijardi dolara

Nakon što su dionice Microsofta ponovno porasle, tehnološki je div prešao tržišnu vrijednost od bilijun dolara (eng. trillion) čime je i više nego zaslužio titulu najvrjednije američke kompanije.

Tijekom prošlog tjedna, kako piše Quartz, cijena Microsoftovih dionica skočila je za gotovo deset posto te je dosegla rekordnu vrijednost od 131,40 dolara po dionici.

Hrvatski

SVI SU POZVANI: Predstavnici Facebooka i Microsofta dolaze u Hrvatsku tražiti mlade talente!


Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća.

Putem sajma hrvatski studenti, ali i svi mladi imat će priliku upoznati se s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu i uspješnim poduzećima.

Hrvatski

Microsoft dostigao vrijednost od 1.000 milijardi dolara

Dionice na Wall Streetu su jučer u padu zbog sumornih financijskih izvještaja kompanija iz industrijskog sektora, a pad je registriran i na europskim burzama.

No, dionice Microsofta su porasle za 4,2 posto nakon što je kompanija prijavila bolje kvartalne poslovne rezultate od očekivanih.

To je doprinijelo da tržišna vrijednost kompanije dostigne 1.000 milijardi dolara, čime je postala treća američka kompanija, poslije Applea i Amazona, koja je dostigla taj prag.

Hrvatski

Microsoft i BMW otkrili zajednički projekt

HANNOVER, Američki softverski gigant MICrosoft i njemački BMW pokreću novi zajednički projekt.

 

Naime, oni žele da pojačaju efikasnost montažnih postrojenja povezujući različite proizvođače u automobilskom sektoru, priopćile su dvije kompanije na industrijskom sajmu u Hannoveru.

Efikasnost montažnih linija često se zasniva na složenim softverskim sistemima koji čuvaju podatke u odvojenim skladištima i koče proizvodnju, priopćile su kompanije.

Hrvatski

Čovjek koji je učinio da Microsoft postane najvrjednija kompanija

Kada je Satja Nadella (51) prvi put došao na čelo Microsoft-a u veljači 2014. godine, kompanija je ubrzano gubila snagu.

Microsoft Windows 8 je bio katastrofa, a zaposleni u Microsoftu su se borili između sebe za nadmoć i bili u lošim odnosima.

Za to vrijeme potrošači i programeri su gubili vjeru u njih.

Sada su se vremena promijenila.

Kada je u petak zatvorena burza, tržišni limit kompanije Microsoft premašio je Appleov, a to je nešto što se nije dogodilo otkako je Barack Obama bio predsjednik.

Hrvatski

Dječaci imaju 13 godina i zvanje IT profesionalaca

Dinel Hamzić, Tarik Lika i Inas Kasumović su trinestogodišnjaci, učenici sarajevskih osnovnih škola. Na prvi pogled obični, vedri dječaci. Međutim, njih trojica su i nosioci internacionalno priznatog, Microsoft certifikata, te s ponosom nose titule najmlađih IT profesionalaca na području Balkana i šire.

Polaznici su odsjeka za informacione tehnologije škole School & School, a njihov profesor Adi Muslić kaže da mu je čast imati ovakve učenike.

Hrvatski