Konjic

Kako je obitelj iz Konjica napravila ”čudo”

Drvorezbarstvo, kao jedan od zanata koji se u Bosni i Hercegovini uspio očuvati kroz povijest, danas je izuzetno rasprostranjen u Konjicu čija je kompletna tradicija drvorezbarstva prošle godine uvrštena i na listu nematerijalne baštine UNESCO-a, a kompanija ‘Zanat’, iza koje stoji obitelj Nikšić, je vjerojatno najpoznatiji predstavnik ove višestoljetne tradicije u ovom gradu, ali i širom BiH.

Hrvatski

1.000 posjeta edukativnom super vozilu E-transformer!

U sklopu projekta Recikliran uređaj je spašen resurs, kojeg provodi ZEOS eko-sistem d.o.o. na području Općina Ilijaš, Konjic, Jablanica i Grada Mostara, u periodu od 5. do 7.11.2018. godine organizirana je posjeta edukativnog super vozila E-transformer. Učešće u posjeti je imalo 19 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola, zajedno sa građanima koji su došli posjetiti vozilo, a ukupan broj posjeta prelazi 1.000.

Hrvatski

SurTec-Eurosjaj otvara firmu u Hrvatskoj i Srbiji

U industrijskoj zoni Igman živi proizvodnja, u njoj se 24 sata proizvode razni dijelovi od onih za autobomile, brodove do onih za namjensku industriju.

Svaka firma je priča sa sebe, a kako kažu oni koji u njoj najviše borave dobro je dok rade, jer potrebe za odlazak iz države nemaju.

Ekipi poslovnog portala Akta.ba bila je gost Surteca- Eurosjaja firme koja već 21. godinu uspješno posluje na bh. tržištu i koja je otvorila svoja vrata za sve svoje klijente, ali i one koji žele više saznati o novim tehnologijama i proizvodima firme.

Hrvatski

SurTec-Eurosjaj: Regionalni lider u površinskoj zaštiti metala

SurTec-Eurosjaj je kompanija sa sjedištem u Konjicu čija je osnovna djelatnost: usluge površinske zaštite metala, proizvodnja i plasman kemikalija za galvanotehniku i industrijskih odmašćivača. Kompanija se smatra liderom u površinskoj zaštiti metala u regiji. Nakon više od 20 godina uspješnog rada nudi usluge površinske zaštite metala u više od 20 različitih tehnologija, a sve na jednom mjestu.

Hrvatski

Konjički Igman s Belgijancima dogovorio posao vrijedan 7 milijuna eura

Kompanija Igman iz Konjica proširuje kapacitete, a napravila je ugovor s jednom belgijskom kompanijom u vrijednosti od oko sedam milijuna eura, rekao je direktor Igmana Džahid Muratbegović.

Govoreći na Info-danu metalaca, on je istaknuo da će Igman ovu godinu završiti na nivou prethodne.

– Prihod nam je trocifren, profit je dvoicifren, primili smo i ove godine nove radnike i sasvim smo zadovoljni, kazao je Muratbegović.

Dobre poslovne rezultate Igman ima zahvaljujući proizvodu koji je interesantan širom svijeta, ali i koji je kvalitetan.

Hrvatski