intervju

DAMA KOJA NE POSUSTAJE: Suprugovo ime zaslužuje mjesto u svijetu digitalne štampe

Đenita Šebo – dama, poduzetnica, majka, prijatelj, u dvije riječi – uspješna žena. Direktorica kompanije Media Biro by Mirnes iz dana u dan obara vlastite rekorde i u svaki novi dan ulazi još hrabrija, odlučnija i spremnija.

Žena koju vodi ljubav prema suprugu i ogromno poštovanje prema njegovim snovima je poduzetnica koja se sa trideset godina itekako snažno bori da pokaže i dokaže da i žena kao muškarac može uspješno voditi privatni biznis.

Hrvatski

Jedino što bih mijenjao – postao bih freelancer puno ranije

Goran Marković je 37-godišnji Tuzlak. Po školovanju, Goran je diplomirani ekonomist, marketinškog smjera uz Online marketing specijalizaciju, a po zanimanju je multidiciplinarni dizajner. Pretežno se, kako kaže, bavi UI (User Interface) dizajnom za web i mobile, ali mu nije nepoznata ni print dizajn disciplina.

Hrvatski

STRUKA I NAUKA: Sfera domaćin profesionalcima iz domene građevinarstva i arhitekture

Ove godine, šesta po redu konferencija Sfera 2018. donosi najnovije trendove u oblasti tehnologije, materijalizacije i sistema za krovove. 

Mostar će sredinom listopada ponovno biti domaćin za profesionalce iz domene građevinarstva i arhitekture.

Oko 400 sudionika s područja regije okupit će se 24. i 25.10.2018. godine u Tehnološkom parku Intera i aktivno sudjelovati u programu konferencije.

Hrvatski

Što je pravi odgovor na ’Recite nam nešto o sebi’

Ovo je pitanje koje će vam skoro sigurno postaviti na intervjuu za posao.

Iako se mnogi zbune, raspričaju raportirajući ili potpuno upletu u svoje riječi tijekom ovog odgovora, vi na njega treba gledati kao na dobru šansu da netko shvati zašto vi želite taj posao.

Site The Muse navodi da nema razloga za brigu jer postoji veoma laka formula kojom se rješava ovo pitanje i dolazi do odgovora.

Hrvatski

NIKOLA TESLA: Što je mislio o budućnosti, wireless-u i ženama još davne 1926.

Ovo je intervju star gotovo 100 godina, koji je Nikola Tesla dao za časopis Colliers još 1926.

Zašto? Pročitajte i vidjet ćete zašto se Tesla smatra jednim od najvećih umova i vizionara koji su ikada hodali ovom planetom, što je zorno vidljivo iz njegovih razmišljanja o budućnosti, wirelessu i ženama.

 

Život pčela bit će život naše rase, kaže Nikola Tesla

 

Hrvatski

Imate 2 jaja…i druga pitanja na razgovoru za posao u Apple-u

Na razgovoru za posao u kompaniji Apple kandidati dobivaju vrlo neobična i pomalo zbunjujuća pitanja.

Apple je jedna od najprestižnijih kompanija na svijetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju posao baš pod tim krovom.

A da bi se kandidati zaposlili, moraju posjedovati znanja i vještine, ali i briljirati na razgovoru.

Apple postavlja i tehnička pitanja koja postavljaju i drugi poslodavci na temelju prošlog radnog iskustva, ali i pitanja poput zagonetki koje mnoge ostavljaju zbunjenima.

Hrvatski

4 razloga zbog kojih niste dobili posao iako ste stigli do posljednjeg “kruga”

Traženje posla je naporno, naročito ukoliko prolazite krugove intervuja i testova, a onda vas redovno u poslJednjem odbiju.

Morate shvatiti da na to utiču različite okolnosti.

Nekada nije problem “do vas”, ali trudite se da uvijek nešto naučite i poboljšate za sljedeći razgovor za posao.

Ovo su 4 razloga zbog kojih vam nisu dali ponudu za posao:

 

1. Bili ste odlični, ali neko drugi je bio bolji

 

Hrvatski

NATAŠA PUCAR: Kako je BIMAL postao sinonim za uspješnost?

U Bosni i Hercegovini postoje pozitivne i uspješne kompanije – i to one uspješno privatizirane. Pokazuje to i primjer kompanije BIMAL.

Velika razvojna faza ove kompanije podrazumijevala je proširenje proizvodnih i tržišnih kapaciteta, te uključivala akvizicije i investicije u široj regiji.

Konstantno ulaganje u kvalitetu, na kojoj menadžment kompanije inzistira od početka, ključ je uspjeha i pozicioniranja u vrh najtraženijih brendova ove vrste.

Hrvatski