Google

Jedva kupio kartu do SAD, sada je direktor Googlea

– Jedino što me dovelo ovdje gdje sam sada, osim sreće, bila je duboka strast prema tehnologiji i otvoreni um – rekao je 48-godišnji direktor.

 

Sundar Pichai je direktor jedne od najvećih svjetskih kompanija, Googlea, ali imao je teške početke.

Tijekom jednog nedavnog govora otkrio je svoje skromne korijene, te je pozvao mlade da ne gube nadu i strpljenje.

Pichai je ispričao s kakvim se izazovima susreo kada je došao u SAD iz Indije prije 27 godina.

Hrvatski

Google prvi put najavio plaćanje za objavljivanje medijskih članaka

Američki tehnološki gigant Google najavio je zaključivanje ugovora o licenciranju s medijskim kućama za narednu godinu, kojima će se prvi put ikada obavezati da će plaćati naknadu za objavljivanje novinarskih sadržaja, objavila je danas kompanija.

 

U prvoj fazi zaključit će ugovore s medijskim kućama iz Njemačke, Australije i Brazila.

Američki gigant sada je konačno popustio.

Hrvatski

Koji je najvrijedniji brend na svijetu

Američka kompanija za online trgovinu, Amazon, zadržala je treću godinu zaredom titulu najvrjednijeg svjetskog brenda na rang listi “Brand Finance Global 500” za 2020., a kultni talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari je ostao najsnažniji globalni brend drugu godinu uzastopno.

 

Kako se navodi u izvještaju “Brand Financea”, vrijednost robne marke Amazon je probila do sada nedostižan prag od 200 milijardi američkih dolara, prenosi Tanjug.

Hrvatski

Svijet bi uskoro mogao dobiti još jednu kompaniju bilijunaša

Dosad su samo tri kompanije u povijesti prešle tu granicu.

 

Usprkos problemima koji ih u posljednje vrijeme sve češće okružuju, rast Googlea, odnosno njegove krovne kompanije Alphabet je nezadrživ.

Regulatorna tijela u Europskoj uniji i SAD-u konstantno provode istrage zbog monopolističkog ponašanja kompanije te su u posljednje dvije godine samo u EU-u platili kazne veće od 8 milijardi eura.

Hrvatski

Obitelji preminulih radnika Google-a 10 godina dobivaju polovinu njihovih zarada

Google je poznat u svijetu kao jedna od kompanija koja ponajviše brine za svoje radnike, smještajući ih u visoko tehnološki opremljene ugodne i prozračne kancelarije, dajući im besplatne, kvalitetne obroke i ostale beneficije nekarakteristične za današnje vrijeme ugnjetavanja radnika.

 

Zbog toga nije ni čudo što su globalno najomiljeniji poslodavac.

Osim svih ostalih privilegija, kompanija je uvela još jednu pogodnost za zaposlene, odnosno za obitelji u slučaju smrti radnika.

Pola plaće tijekom 10 godina

Hrvatski

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski

Google slavi 21. rođendan, a mi donosimo 16 zanimljivosti o ovoj kompaniji

Na današnji dan, 27. rujna/septembra, prije 21 godinu, nastala je najpoznatija kompanija u domenu interneta. Google nam je na neki način trasirao put ka drugačijem shvaćanju weba, put na kome smo i danas, samo mnogo napredniji i s više novina. Kompanija koja iz godine u godinu biljleži izuzetne rezultate i dolazi s novim inovacijama, ostavila nam je mnogo, a vjerujemo da ju čeka još više toga.


U čast 21. rođendana ove kompanije, poklanjamo vam 16 zanimljivih činjenica o Googleu.

Hrvatski

Google u Finsku donosi investiciju od 600 milijuna eura

Google u Europi trenutno ima data centre u Danskoj (Fredericia, u izgradnji), Irskoj(Dublin), Nizozemskoj (Eemshaven), Belgiji (Hamina i Saint-Ghislain) i Finskoj (Hamina u blizini granice s Ruskom Federacijom).

Upravo će ova posljednja lokacija biti dom još jednog data centra u čiju izgradnju Google namjerava da uloži 600 milijuna eura.

Hrvatski