festival

Festival hercegovačkih delicija u Semberiji

Prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine pod sloganom "Naše je bolje" održat će se u Bijeljini 25. siječnja u organizaciji Udruženja Hercegovaca Jovan Dučić i Područne gospodarske komore Bijeljina. 

 

Sudjelovat će više od 20 vinarija i proizvođača pršuta, sira iz mijeha, prirodnih voćnih sokova, suhog voća i drugih proizvoda po kojima je poznata Istočna Hercegovina, najavljeno je iz Udruženja Hercegovaca u Bijeljini.

Hrvatski

Kušala se ljubuška vina

 

Devet ljubuških vinara s preko četrdeset etiketa vrhunskih vina predstavilo se u subotu navečer u Ljubuškom na tradicionalnoj vinskoj manifestaciji "Kušaj ljubuška vina".

 

Ljubitelji vina iz Hercegovine i Dalmacije, okupljeni ispred restorana "Amfora" imali su priliku kušati vina Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vinarije Čuvalo, Vino Milas, vina Vinogradi Nuić, vina Obiteljski podrumi Sušac, Vinarije obitelji Škegro, te vina Vinarije Keža.

Hrvatski

Bio je "sluga" Blatini, a danas Ljubuški organizira njegov festival

 

Međunarodni događaj je posvećen zaštićenoj autohtonoj crvenoj sorti vinove loze Hercegovine i Dalmatinske zagore - trnjku.


Sredinom lipnja, Ljubuški će biti mjesto susreta proizvođača i ljubitelja vina izvorne hercegovačke i dalmatinske sorte - trnjak. Na slapovima Kravica, u subotu, 17. lipnja, će biti održan Trnjak fest. 

Hrvatski

Večeras počinje 24. Sarajevo Film Festival

Na Festivalskom trgu danas će biti otvoren 24. Sarajevo Film Festival u sklopu kojeg će narednih osam dana biti prikazano 266 filmova iz 52 zemlje svijeta.
 

U 19.45 - Ceremonija na Crvenom tepihu - ispred Narodnog pozorišta

- 20.30 - Projekcija filma "Hladni rat/Cold War" - Narodno pozorište
- 21.00 - Projekcija filma "Hladni rat/Cold War" - Ljetno kino Raiffeisen

Hrvatski

Banja Luka dobija prvi Kalendar turističkih manifestacija

Po prvi put ove godine, Grad Banjaluka je dobio kalendar turističkih manifestacija, a sve u nastojanju gradskih vlasti da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu.

U kalendar je uvršteno devet manifestacija, koje će Grad podržati sa ukupno 85.000 KM.

“Željeli smo da podržimo i proširimo kvalitet programa i događaja koji bi bili interesantni turistima”, kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Hrvatski

EXIT festival proglašen Šampionom regionalne saradnje u 2017. godini

Generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović uručio je osnivaču EXIT festivala Draganu Kovačeviću nagradu "Šampion regionalne saradnje" za 2017. godinu, istaknuvši da je EXIT festival jedan od "dobrih brendova" koji promoviraju regionalnu saradnju, budući da se uspješno održava u nekoliko različitih država u regionu, uključujući i BiH.

Hrvatski

13. Sarajevo Wine Weekend ugostit će 60 vinarija i ponuditi sedam vinskih radionica

Najveći bh. festival vina i gastro segmenta Sarajevo Wine Weekend 26. i 27. listopada 2017. održava se 13. put po redu u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu od 16. do 22 sata.

Medijima su se u Sarajevu obratili organizatori festivala, Amir Beširević iz kompanije Fina Vina d.o.o. i Najra Krvavac iz agencije Preduzeće, partneri festivala ambasadorica Republike Slovenije Zorica Bukinac i Dino Bratović, brend menadžer za Audi BiH, te Almir Kurt Kugla, BBDO Sarajevo, dizajner ovogodišnjeg plakata festivala.

Hrvatski