FEAL

FEAL završava dvogodišnji ciklus investicija

 

Nova linija za prešanje instalirala je u novom pogonu na 17.000 m2, očekuje se završetak izgradnje pogona u Cernu kod Ljubuškog, a  u Republici Hrvatskoj u tijeku je izgradnja novog proizvodnog pogona u Karlovcu.


Sredinom ovog mjeseca u FEAL-u je instalirana nova linija za prešanje. Liniju za prešanje instalirala je eminentna španjolska tvrtka Gia koja je isporučila kompletnu opremu za novi dio postrojenja.

Hrvatski

Feal proširuje proizvodnju - novi pogoni u Karlovcu, Širokom Brijegu i Ljubuškom 

U tijeku su radovi, a bit će okončani ove godine, na otvaranju dviju novih preša u Širokom Brijegu i Karlovcu, kao i otvaranju novog proizvodnog pogona u Ljubuškom

 

Feal iz Širokog Brijega prvi je i najveći proizvođač aluminijskih profila na bh. tržištu.

Hrvatski

Odobrena izgradnja druge vjetroelektrane širokobriješkog FEAL-a

Na temelju preporuke ministarstva energetike, industrije i rudarstva vlada Federacije BiH je odobrila izdavanje energetske dozvole gospodarskom društvu Winter Wind za vjetroelektranu Tušnica na istoimenoj planini između Tomislavgrada i Livna.


Vrijednost ulaganja procjenjena je na više od 209 milijuna KM. Planirana je izgradnja 11 vjetroagregata instalirane snage 72.6 MW, koji bi trebali proizvoditi 193 GWh električne energije

 

Hrvatski

Tvrtka FEAL je primjer uspješne suradnje između privatnog sektora i Sveučilišta

U prostorijama tvrtke FEAL Široki Bijeg održan je sastanak predstavnika FEAL-a na čelu s direktorom Antom Musom i predstavnika Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike na čelu s dekanicom izv.prof.dr.sc. Davorkom Šaravanjom.

 

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike gdje su Predstavnici Sveučilišta istaknuli želju za sve većim poticanjem suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata.

Hrvatski

FEAL otvara pogon u Ljubuškom i zapošljava 50 ljudi

U Ljubuškom će se graditi proizvodni pogon FEAL-a za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija u kojem će se zaposliti 50-tak radnika, a u koji će se uložiti osam milijuna maraka, najavljeno je danas nakon potpisa ugovora u zgradi Gradske Uprave.

 

Ugovor je potpisan između gradonačelnika Vedrana Markotića i predstavnika grupacije FEAL-a Ivana Skoke o kupnji dvije parcele u gospodarskoj zoni na Mostarskim Vratima, javlja Radio Ljubuški.

Hrvatski

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija društva FEAL d.o.o.

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, FEAL d.o.o. Široki Brijeg raspisuje:

 

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu stipendija za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija za akademsku godinu 2021/2022

Odlukom uprave Društva, a u skladu s odredbama Pravilnika o dodjeli stipendija, FEAL d.o.o. Široki Brijeg raspisuje javni poziv za stipendiranje studenata sa sljedećih studija:

Hrvatski

ŠIROKOBRIJEŠKI FEAL U NOVOM BIZNISU: Firma Winter Wind iz Tomislavgrada želi pokrenuti međunarodnu trgovinu električne struje

Poduzeće Winter Wind iz Tomislavgrada je podnijelo zahtjev za dobivanje privremene dozvole za djelatnost međunarodne trgovine električnom energijom.

 

Kako je priopćeno iz Državne regulatorne komisije za električnu energiju, osnivač ove firme je kompanija FEAL iz Širokog Brijega, koja se inače bavi preradom aluminija.

Dodaju da osobe zainteresirane za status umješača treba da pošalju pisani zahtjev do 4. listopada/oktobra, a taj status mogu da dobiju lica koja dokažu direktan interes za postupak izdavanja privremene licence.

Hrvatski

Poduzetnik i jedan od najbogatijih Hrvata u BiH umro u zagrebačkoj bolnici nakon uboda pčele

Preminuo je Jozo Bogdan (66), širokobriješki poduzetnik i vlasnik tvrtke Feal.

 

Kako doznaje portal Jabuka.tv, Bogdan je preminuo u srijedu u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu.

Bogdan je u nedjelju pao u anafilaktički šok nakon što ga je ubola pčela.

Reanimiran je u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Hrvatski

Mentorstvo iz dijaspore kao ključan faktor razvoja poduzetništva u BiH

U prostorijama Tehnološkog parka Intera u Mostaru predstavljene su uspješne priče sudionika D4DSTARTUPS projekta, koji je povezao mlade poduzetnike iz BiH, a koji su uz mentorsku pomoć stručnjaka iz dijaspore osmislili  inovativna idejna rješenja za pet vodećih bh. kompanija, te na taj način svoje ideje razvili u konkurentne IT startupe.

D4STARTUPS aktivnosti implementiraju se u okviru projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)",  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Hrvatski