FEAL

Tvrtka FEAL je primjer uspješne suradnje između privatnog sektora i Sveučilišta

U prostorijama tvrtke FEAL Široki Bijeg održan je sastanak predstavnika FEAL-a na čelu s direktorom Antom Musom i predstavnika Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike na čelu s dekanicom izv.prof.dr.sc. Davorkom Šaravanjom.

 

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike gdje su Predstavnici Sveučilišta istaknuli želju za sve većim poticanjem suradnje poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata.

Hrvatski

FEAL otvara pogon u Ljubuškom i zapošljava 50 ljudi

U Ljubuškom će se graditi proizvodni pogon FEAL-a za preradu aluminija i aluminijskih konstrukcija u kojem će se zaposliti 50-tak radnika, a u koji će se uložiti osam milijuna maraka, najavljeno je danas nakon potpisa ugovora u zgradi Gradske Uprave.

 

Ugovor je potpisan između gradonačelnika Vedrana Markotića i predstavnika grupacije FEAL-a Ivana Skoke o kupnji dvije parcele u gospodarskoj zoni na Mostarskim Vratima, javlja Radio Ljubuški.

Hrvatski

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija društva FEAL d.o.o.

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, FEAL d.o.o. Široki Brijeg raspisuje:

 

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu stipendija za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija za akademsku godinu 2021/2022

Odlukom uprave Društva, a u skladu s odredbama Pravilnika o dodjeli stipendija, FEAL d.o.o. Široki Brijeg raspisuje javni poziv za stipendiranje studenata sa sljedećih studija:

Hrvatski

ŠIROKOBRIJEŠKI FEAL U NOVOM BIZNISU: Firma Winter Wind iz Tomislavgrada želi pokrenuti međunarodnu trgovinu električne struje

Poduzeće Winter Wind iz Tomislavgrada je podnijelo zahtjev za dobivanje privremene dozvole za djelatnost međunarodne trgovine električnom energijom.

 

Kako je priopćeno iz Državne regulatorne komisije za električnu energiju, osnivač ove firme je kompanija FEAL iz Širokog Brijega, koja se inače bavi preradom aluminija.

Dodaju da osobe zainteresirane za status umješača treba da pošalju pisani zahtjev do 4. listopada/oktobra, a taj status mogu da dobiju lica koja dokažu direktan interes za postupak izdavanja privremene licence.

Hrvatski

Poduzetnik i jedan od najbogatijih Hrvata u BiH umro u zagrebačkoj bolnici nakon uboda pčele

Preminuo je Jozo Bogdan (66), širokobriješki poduzetnik i vlasnik tvrtke Feal.

 

Kako doznaje portal Jabuka.tv, Bogdan je preminuo u srijedu u Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu.

Bogdan je u nedjelju pao u anafilaktički šok nakon što ga je ubola pčela.

Reanimiran je u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Hrvatski

Mentorstvo iz dijaspore kao ključan faktor razvoja poduzetništva u BiH

U prostorijama Tehnološkog parka Intera u Mostaru predstavljene su uspješne priče sudionika D4DSTARTUPS projekta, koji je povezao mlade poduzetnike iz BiH, a koji su uz mentorsku pomoć stručnjaka iz dijaspore osmislili  inovativna idejna rješenja za pet vodećih bh. kompanija, te na taj način svoje ideje razvili u konkurentne IT startupe.

D4STARTUPS aktivnosti implementiraju se u okviru projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)",  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Hrvatski

FEAL: Bez ulaganja u ljude, nove proizvode i tehnologiju nema uspjeha na globalnom tržištu

Prvu polovicu ove godine tvrtku FEAL su obilježile velike investicije i promjena poslovnog koncepta u proizvodnji. Nabavka nove preše snage 25 MN vinula je tvrtku još više među svjetske igrače. U pogon je puštena nova preša što je osiguralo veći broj radnih mjesta te trend pozitivnog poslovanja. Samo u ovoj godini je uloženo više od 14 000 000 KM u proizvodni pogon. 

Hrvatski

FEAL otvara 70 novih radnih mjesta

FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedna je od najvećih firmi za preradu aluminija u BiH, ali i u regiji.

Danas se bave preradom 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvoze razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz.

Izvoz se vrši u sve zapadnoeuropske zemlje, a njihovi proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država.

FEAL kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500. Pored BiH, poduzeća se nalaze u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gornji, Njemačkoj i Austriji.

Hrvatski