Cazin

Austrijska kompanija ASTA Energy otvara tvornicu u Cazinu

ASTA Energy Transmission Components GmbH uskoro otvara fabriku Cazinu, saznaje Akta.ba.

Riječ je o ukupnoj investiciji u ovoj fazi od oko 23 milijuna KM, dok je ukupan planiran broj zaposlenih oko 200.

 

Kako je za naš portal potvrdio Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina, austrijska kompanija kupuje zemljište u Poslovnoj zoni Ratkovac blizu 50.000 m², gdje je u planu izgradnja proizvodnog objekta s administrativnim dijelom od cca 20.000 m² u narednih 3-5 godina.

Hrvatski

U Cazinu osnovano 30 malih biznisa

U partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP BiH) Grad Cazin financijski je podržao 30 novih vlasnika biznisa koji će dobiti novčana sredstva za realizaciju vlastitih poslovnih ideja.

 

Više od 50 malih biznisa u proteklih dvije godine osnovano je uz financijsku podršku Grada Cazina, a jučer su potpisani ugovori za njih još 30.

Nepovratna financijska sredstva kao start-up paketi za male i srednje firme, po riječima cazinskog gradonačelnika Nermina Ogreševića, dio su razvojne strategije ove lokalne zajednice.

Hrvatski

“Vrt garaža” iz Cazina osvaja europsko tržište

Nakon što su limene garaže „Limometala“ postavljene širom regije, ali i u Njemačkoj i Austriji, i vrt garaže uspješne firme iz Cazina pronalaze put do svojih vlasnika.

 

Regionalno tržište je osvojio još jedan proizvod iz Cazina.

Nakon što su limene garaže „Limometala“ postavljene širom regije, ali i u Njemačkoj i Austriji, i vrt garaže uspješne firme iz Cazina pronalaze put do svojih vlasnika.

Hrvatski

U Cazinu počela s radom tvornica namještaja

Radi se o projektu u koji je do sada uloženo 6,7 milijuna maraka, a ukupna planirana investicija iznosi oko četiri milijuna eura.

 

U poslovnoj zoni Ratkovac, nadomak Cazina, s radom je počela tvornica za proizvodnju pločastog namještaja i radi se o investiciji njemačke kompanije “Longwood”, koja se bavi drvoprerađivačkom djelatnošću i ima svoje pogone u nekoliko europskih zemalja.

Hrvatski

Cazinska krajina dobila prvi skijaški centar

Investitor je cazinska privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu.

 

Cazinska krajina dobila je prvi skijaški centar.

Investitor je cazinska privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu, piše portal krupljani.ba.

Namjera je na prostoru poznatog cazinskog odmarališta napraviti moderni ski-park koji će biti na usluzi ovdašnjim stanovnicima, ali i široj javnosti.

Hrvatski

Podrška za cazinske poduzetnike: 80.000 KM za 14 novoregistriranih firmi

Poljoprivredna proizvodnja, obrti vezani za informatičke tehnologije, građevinske i automehaničarske firme te frizersko- kozmetički saloni i mali sportski centri, samo su neke od oblasti s kojima se bave novoregistrirane firme.

 

Ugovori ukupne vrijednosti 80.000 KM potpisani su u kabinetu cazinskog gradonačelnika, a riječ je o sredstvima za subvencioniranje malih biznisa koja su osigurana iz Budžeta Grada Cazina i Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG).

Hrvatski

Cazin među liderima u poljoprivredi

Sa 3.000 registriranih poljoprivrednih gazdinstava Cazin je na samom vrhu u Bosni i Hercegovini, a najveći je i pojedinačni proizvođač mlijeka u BiH. Među vodećim u BiH je i u proizvodnji malina, jagodičastog voća, povrća, a razvijena je staklenička proizvodnja.

Također, Cazin ima i brendiran kestenov med kao geografsku oznaku. 

U Gradskoj upravi cijene taj potencijal, što govori i činjenica da su jedna od rijetkih lokalnih samuprava koja izdvaja poticaje za poljoprivredne proizvođače.

Hrvatski

Hand-export-import u Cazinu gradi skijalište

Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu – izgradnja mini skijališta na lokaciji “Stovrela” koje se nalazi na području grada Cazina, potpisan je u ponedjeljak.

Ugovor su potpisali ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić i direktor poduzeća “Hand-export-import” d.o.o., Cazin Muhamed Handanagić.

Hrvatski