Banja Luka

Deterdžent u rinfuzi: Manje plastičnog otpada uz akciju Food Outlet Globusa

Sve što treba da uradite je da donesete vlastitu ambalažu i natočite po super niskim cijenama deterdžente pod prepoznatljivim imenom "TISal" domaće kompanije EZ Group. Radi se o praktičnom, ekološki povoljnom i dobrom rješenju za vas, vaš budžet, za prirodu i privredu.

 

Hrvatski

Investicija od 3 milijuna KM: Banja Luka dobiva sportski centar na Laušu

Najveću korist od izgradnje ovog sportskog objekta imat će direktni korisnici – atletski i nogometni klubovi, ali nemjerljiva je korist za društvenu zajednicu, ako se uzme u obzir činjenica da je atletika jedan od ključnih bazičnih sportova za pravilan razvoj djeteta i zdravlje naše populacije.

 

Banja Luka će dobiti moderan multifunkcionalan sportski centar na Laušu, koji će sadržavati stadion s atletskom stazom, dvoranu borilačkih sportova, kao i ostali sadržaj za poboljšanje trenažnih procesa sportista i rekreativaca.

Hrvatski

Banjaluka dobila još jedan smještajni objekt sa 4 zvjezdice - U hotel In uloženo oko 2 mil. EUR, u planu proširenje i izgradnja SPA centra

Hotel ima dobru poziciju, nalazi se na Istočnom tranzitu u blizini Tropic centra, te je od centra grada udaljen na svega pet minuta vožnje autom.

 

U listopadu/oktobru prošle godine Banjaluka je postala bogatija za još jedan hotel s četiri zvjezdice. Banjalučka kompanija MV logistika je u nadogradnju objekta i uređenje hotela In uložila oko 2 mil. EUR.

Kako je rekao za eKapiju direktor kompanije MV logistika, Dragan Ilić, planirana su i nova ulaganja.

Hrvatski

Grand Trade zadovoljio sve uvjete i dobio novu ekološku dozvolu za kompleks u Banjaluci

Riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu koji nije samo estetski reprezentativan, već i po suvremenom i veoma kvalitetnom načinu gradnje uz korištenje prvoklasnih materijala.

 

Kompaniji Grand Trade izdata je nova ekološka dozvola za najveći stambeno-poslovni kompleks u izgradnji u najužem jezgru Banjaluke.

Hrvatski

Na području Banjaluke niče oko 110 zgrada

Na području Banjaluke trenutno je aktivno 110 gradilišta, na kojima se grade objekti bruto građevinske površine veće od 400 metara kvadratnih, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

 

Kako su istakli, broj gradilišta je povećan dolaskom ljepšeg vremena, odnosno nastupanjem građevinske sezone.

"Svjedoci smo da se građevinski radovi zadnjih godina odvijaju tijekom čitave godine, s izuzetkom perioda nepovoljnih vremenskih uvjeta kao što su velike hladnoće, snijeg i dugotrajna kiša", naveli su u resornom odjeljenju.

Hrvatski

Banjalučki startup najbolji u Europi

Dodaju da je cilj da se razvoj zadrži u Banjaluci, da se okosnica zadrži u Banjaluci, ali i da se zaposle biznis developeri u Europi koji bi vodili biznis stranu priče.

 

Banjalučki startup Dwelt osvojio je prvo mjesto na Podim konferenciji u Sloveniji, u konkurenciji 120 kompanija iz Centralne i Istočne Europe.

U finalnoj trci pored banjalučkog startupa sudjelovala su i dva startupa iz Švicarske, te po jedan iz Njemačke i Rumunjske.

Hrvatski

Uskoro natječaj za idejno rješenje: Banja Luka dobiva novi gradski park sa jezerom

Gradska uprava će uskoro sa Društvom arhitekata raspisati pejzažno-urbanistički-arhitektonski natječaj za idejno rješenje novog gradskog parka sa jezerom i brojnim drugim sadržajima.

 

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa članovima Društva arhitekata, sa kojima je razgovarao o radovima na gradskom parku sa jezerom koji će se nalaziti kod Tržnog centra "Delta planet".

Hrvatski

BANJA LUKA: Od jedne kompanije nastalo pet

Ključne odluke za statusnu promjenu donesene su početkom studenog/novembra 2020. godine, a nakon provedene reorganizacije Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske je 15. ožujka/marta 2021. godine upisala nova akcionarska društva u svom registru.

 

Banjalučko akcionarsko društvo za poslovanje nekretninama Malpreh podijelilo se na pet novih društava, koja su jučer i službeno upisana u registru tržišnog regulatora u Republici Srpskoj, izvještava Indikator.ba.

Hrvatski