Banja Luka

U Banjaluci počinje gradnja 50 kilometara nove vodovodne mreže

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je uz "Vodu 2", vrijednu šest milijuna eura, vezan i grant Europske unije od osam milijuna KM za novi projekt "Voda 3", za koji bi sve procedure mogle biti okončane do kraja tekuće godine.

 

U sljedećih petnaestak dana počet će gradnja 50 kilometara nove vodovodne mreže u okviru velikog projekta vodosnabdijevanja "Voda 2", nakon što je danas potpisan ugovor o kreditnom aranžmanu sa Europskom bankom za obnovu i razvoj u BiH (EBRD), kojim će se financirati ovi radovi.

Hrvatski

U ponudi za investitore dvije lokacije u banjalučkoj poslovnoj zoni

Odluka o prodaji ovih lokacija naći će se na idućoj sjednici Skupštine grada, a po odluci, bit će ponuđene dvije parcele po 20.000 kvadratnih metara.

 

Grad Banja Luka ponudit će ovih dana dvije lokacije za investitore u novoj poslovnoj zoni „Jelšingrad“, u nastojanju da se, poslije već gotovo popunjene zone „Ramići“, novi proizvodni objekti izgrade i u novouspostavljenoj poslovnoj zoni, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Hrvatski

Hidro-kop Banjaluka počinje izgradnju novog stambenog naselja "Panorama"

Hidro-kop d.o.o. je investitor i vlasnik je kompletne parcele na kojoj se gradi naselje i na parceli ne postoji nikakvo opterećenje. Parcela je površine cca 23.000 m2. 

 

Na jedinstvenoj lokaciji u Banjaluci, okupanoj suncem i prirodnim svjetlom, u prvoj gradskoj zoni, gradi se novo stambeno naselje - Panorama.

Lokacija koja će sama po sebi svojim budućim stanarima ponuditi niz pogodnosti za kvalitetan život - sunčane, prirodnim osvijetljene komforne stanove s panoramskim pogledom, mirno okruženje na par minuta do centra grada. 

Hrvatski

Banjaluka dobila nove bicikle za "Bl bajk" i parking za dvotočkaše

U okviru navedenog projekta odobrena su nam financijska sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 6.000 eura, kojim su financirani novi bicikli za “Bl bajk” i natkrivena nadstrešnica za parkiranje bicikala s 14 mjesta na lokaciji tzv Kraševog parkinga.

 

U okviru projekta "Podrška jedinicama lokalne samouprave u RS u promociji održive urbane mobilnosti", Banja Luka je dobila parking za bicikle, s nadstrešnicom, i nove bicikle za sistem "Bl bajk".

Hrvatski

Digitalizacija Banjaluke: Prijavljeno 56 ideja za "pametni grad"

Rekordnih 56 ideja za "pametni grad" prijavljeno je za natjecanje u inicijativama za tehnološko unapređenje svakodnevice, u okviru velikog projekta koji zajednički realiziraju Grad Banja Luka i Razvojni program UN-a (UNDP).

 

U okviru ovog projekta mogle su biti prijavljene sve ideje u vezi sa "pametnim rješenjima" u oblasti: saobraćaja, komunalnih poslova, energetske efikasnosti, elektronskih usluga u administraciji, javnog prijevoza i drugih.

Hrvatski

Banjaluka pokreće javni prijevoz, otvara vrtiće

Građani su pozvani da i dalje poštuju mjere higijene i zaštite, te da izbjegavaju okupljanja kako bi sačuvali javno zdravlje.

 

Štab za izvanredne situacije Grada Banjaluka naložio je nadležnim službama da otpočnu pripreme za aktiviranje javnog prijevoza na gradskom i prigradskom području, u reduciranom obliku, s manjim brojem linija i uz striktno definirane mjere socijalne distance i pojačane dezinfekcije.

Hrvatski

BANJA LUKA: Od otpada do biznisa

Namjera autora projekta je da se u što većoj mjeri ovakav otpad iskoristi za izradu dekorativne rasvjete i novogodišnjih ukrasa, a za ovu godinu je planirano da se prikupi oko 90.000 plastičnih boca i proizvede oko 500 ukrasa od otpadnog materijala.

 

Kompanija “Elektro Tim“ Banjaluka, inače lider na području Bosne i Hercegovine u izradi inovativne dekorativne rasvjete i ukrasa za novogodišnje i praznično ukrašavanje javnih površina (parkovi, trgovi, ulice) i objekata, osmislila je projekt pod nazivom “Od otpada do posla”, piše mreza-mira.net.

Hrvatski

Ovo je 6 najboljih banjalučkih kompanija

Na projektu ”Pouzdanost” izlistane su kompanije koje, između ostalog, posluju transparentno i odgovorno, nemaju blokadu računa čak ni u periodu jednog dana, bilježe rast, ali imaju odličnu likvidnost, solventnost…

 

POGLEDAJTE JOŠ: Ovo je 26 najboljih sarajevskih kompanija

 

Analizirajući stanje bosanskohercegovačke privrede Poslovne novine tri puta na godišnjem nivou informiraju javnost o rezultatima koje su kompanije ostvarile prema posljednjim predanim završnim financijskim izvještajima.

Hrvatski

Raspisan natječaj za sportsku dvoranu na Starčevici

Prema projektu, dvorana će se prostirati na 1.125 metara kvadratnih. U centralnom dijelu planirana je sala za fizički odgoj, te prostorije za odlaganje sportskih rekvizita i svlačionice s toaletima i tuševima.

 

Grad Banja Luka raspisao je natječaj za izgradnju sportske dvorane na Starčevici, prvog objekta ove vrste u najvećem gradskom naselju.

Ovo je druga sportska dvorana koja će biti izgrađena u posljednje dvije godine.

Hrvatski

FOTO Banja Luka dobiva modernu banju, radovi kreću iduće godine

Prema idejnom rješenju, planirano je da postojeći objekt zadrži horizontalne i vertikalne gabarite, ali će postojeći sadržaji biti gotovo u potpunosti promijenjeni, izuzev banjskih kupatila koja će biti zadržana.

 

Rekonstrukcija prostora Banjsko-rekreativnog centra Srpske Toplice bi trebala početi na proljeće iduće godine, usporedo s izgradnjom novog mosta, koji će biti izgrađen 200-tinjak metara od banje.

Hrvatski