autocesta

Raspisan tender od 1,3 milijarde KM za autoput na sjeveru BiH

„Autoputevi Republike Srpske“ raspisali su međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti 1,3 milijarde maraka bez PDV-a, saznaje portal Capital.

 

Tender je podijeljen na tri lota, odnosno na dionicu Vukosavlje – Brčko čija je procijenjena vrijednost 600 milijuna, na dionicu Brčko – Bijeljina koja bi trebalo da košta 310 milijuna, te na dionicu Bijeljina – Rača vrijednosti 440 milijuna KM.

Hrvatski

Rekordna dobit “Autocesta FBiH”

Dobit Autocesta FBiH drastično je porasla posljednjih godina uslijed uvođenja novih akciza na gorivo za gradnju autoputova.

 

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH povećalo je prihode i dobit prošle godine, piše BiznisInfo.

Poslovni prihodi poduzeća zaduženog za izgradnju autocesta porasli su lani na 209,4 milijuna KM, sa 201,3 milijuna godinu ranije.

Poslovni rashodi rasli su sa 61,3 milijuna na 64,4 milijuna KM.

Hrvatski

Kinezima posao od 200 milijuna KM u BiH

Uprava Autocesta Federacije BiH odlučila je da će dvije kineske kompanije graditi dionicu Koridora 5C, Počitelj – Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna KM (100 milijuna eura), saznaje Dnevni avaz.

Radi se o dionici autoputa dugoj 11 kilometara, a u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Hrvatski

BiH dobila kreditna sredstva za izgradnju autoceste na Koridoru Vc

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas u Sarajevu s direktorom Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brownom Ugovor o garanciji za kredit u vrijednosti 70 milijuna eura za izgradnju dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru Vc.

Također, potpisali su i Ugovor o suglasnosti na uvećanje zajma u vrijednosti deset milijuna eura za financiranje izgradnje dionice Prnjavor - Doboj. '

Hrvatski