Apple

Nakon što su ga investitori odbili čak 80 puta, pristupio je Appleu i ušao u povijest

Njegova kompanija imala je 80 izlaganja pred investitorima i fondovima i, vjerovali ili ne, svih 80 pokazalo im je palac dolje i odbilo ih.

 

Koliko je važno biti uporan i vjerovati u sebe i ono što radite najbolje možemo vidjeti na primjeru Tonyja Fadella. Ako vam je ovo ime možda poznato, to je zato što je riječ o, kako su ga mediji prozvali - "ocu iPoda".

Hrvatski

Koji je najvrijedniji brend na svijetu

Američka kompanija za online trgovinu, Amazon, zadržala je treću godinu zaredom titulu najvrjednijeg svjetskog brenda na rang listi “Brand Finance Global 500” za 2020., a kultni talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari je ostao najsnažniji globalni brend drugu godinu uzastopno.

 

Kako se navodi u izvještaju “Brand Financea”, vrijednost robne marke Amazon je probila do sada nedostižan prag od 200 milijardi američkih dolara, prenosi Tanjug.

Hrvatski

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski

LOVA JE U IT-u: Programeri od Apple Store-a zaradili 120 milijardi dolara

AppStore, trgovina mobilnih aplikacija tehnološkog giganta Apple-a, trenutno broji više od 2,2 milijuna različitih programa.

Kada je 2008. godine kreirana, Apple vjerojatno nije bio svjestan da će njihova digitalna trgovina na kojem je tada bilo nešto više od 500 programa, 11 godina kasnije postati jedno od vodećih tržišta mobilnih aplikacija.

„Naša platforma kreirala je jednu potpuno novu nišu poslova koji do tada nisu postojali“, istakao je glavni operativni direktor Apple-a Jeff Williams.

Hrvatski

Za suosnivača Applea Stevea Wozniaka, ovo je najbolji gadget na svijetu

Iako se Appleov uspjeh veže gotovo u potpunosti uz Steva Jobsa, njegovu viziju i karizmu, kompanija vjerojatno ne bi ostvarila takav uspjeh da u njoj od prvih dana nije bio još jedan Steve. 

Steve Wozniak, poznat i kao Woz, iako je s Jobsom osnovao Apple, već duže vrijeme nije dio kompanije, no uvijek je dobro poslušati što ima reći o Appleu, ali i o općenito o tehnološkom tržištu.

Hrvatski

Veliko iznenađenje na mobilnom tržištu: Još jedna kompanija prestigla Apple

Sve donedavno činilo se malo vjerojatno da će netko tako skoro razbiti duopol Samsunga i Applea na mobilnom tržištu. Iako je Huawei dugo vremena imao velike ambicije, mnogi nisu vjerovali da u kratko vrijeme može preskočiti Apple, nadmašiti prodaju iPhonea te zaprijetiti Samsungu, no to se prošle godine zaista dogodilo. 

Hrvatski

Je li ovo nasljednik Tima Cooka i budući šef Applea?

Jony Ive proveo je skoro tri desetljeća u Appleu i nakon Stevea Jobsa,vjerojatno nosi najveće zasluge za Appleov uspjeh od kraja devedesetih do danas. Ako vam njegovo ime nije poznato, dovoljno je reći da je riječ o osobi koja potpisuje dizajn najpopularnijih proizvoda ove kompanije od Macova pa do iPoda, iPhonea, iPada i drugih uređaja.

Hrvatski

Apple preuzeo još jedan startup

Apple je preuzeo startup Tueo Health, koji je izradio aplikaciju kojom roditelji mogu da prate svoju djecu astmatičare dok spavaju.

Prve informacije o preuzimanju Tueo Healtha pojavile su se prošle godine, kada su čelnici startupa Bronwyn Harris i Anura Patil na LinkedInu naveli upravo kompaniju iz Cupertina kao svog poslodavca.

Tueo Health će biti dio postojeće grupe kompanija koje je Apple preuzeo i koje se bave uslugama na zdravstvenom tržištu.

Hrvatski

Prije 20 godina dao savršen odgovor na uvredu

Živimo u svijetu kada je vrijeđanje postalo kao oružje.

Internet „trollovi“ uvrede koriste kako bi nas razljutili, konkurenti ih koriste kako bi nas izbacili iz igre, a ponekad ih, čak i oni do kojih nam je stalo koriste kao obranu kada se osjećaju ugroženo.

No, uvrede su osmišljene kako bi nas povrijedile, a ne pomogle. Stoga, kako biste trebali odgovoriti kada vas netko uvrijedi?

Hrvatski