Apple

Hyundai i Apple pregovaraju o zajedničkoj proizvodnji vozila

U izvještaju se navodi da su u prijedlog uključeni i proizvodnja električnih vozila, kao i razvoj baterija, te da bi automobil mogao biti pušten u promet 2027. godine.

 

Dionice kompanije Hyundai Motor porasle su za 20 posto nakon što je južnokorejski proizvođač automobila rekao da je u ranoj fazi razgovora s Appleom zbog potencijalne suradnje na razvoju električnog automobila.

Hrvatski

SRUŠIO DIONICE TESLE: Apple najavio da će proizvesti besposadni automobil

Baterije koje bi pogonile vozilo radikalno će smanjiti troškove i povećati doseg vožnje jednim punjenjem

  

Vrijednost dionica proizvođača automobila na električni pogon Tesla pala je u ponedjeljak za 6,5 posto tijekom prvog izlistavanja na indeksu S&P 500. Naime, pojavila se vijest koja bi mogla zabrinuti i samog Elona Muska, šefa Tesle.

Hrvatski

Apple pravi dva najveća vjetroparka na svijetu

Ti vjetroparkovi će poslužiti i kao eksperimentalni poligon za vjetroturbine budućnosti.

 

Apple je objavio da će napraviti dva najveća vjetroparka na svijetu, u Esbjergu u Danskoj, a sve u cilju investiranja u obnovljivu energiju.

Apple je saopćio da bi 200 m visoke turbine, trebalo da proizvode 62 Gw/h energije svake godine, što je prema saopćenju ove kompanije, dovoljno da napaja skoro 20.000 domova.

Ti vjetroparkovi će poslužiti i kao eksperimentalni poligon za vjetroturbine budućnosti.

Hrvatski

Apple otvara plutajuću prodavnicu

Iako koronavirus prisiljava mnoge trgovce na zatvaranje prodavnica, Apple je objavio da planira otvoriti novu Apple Store u Singapuru koja će plutati po vodi.

 

Nova trgovina, smještena u futurističkoj gigantskoj kugli koja svijetli noću, bit će smještena na rivi ovog grada-države. Zvat će se Apple Marina Bay Sands po hotelskom kompleksu čiji će biti dio.

Hrvatski

Apple prva američka firma vrijedna 2 bilijuna dolara

Apple je 31. srpnja/jula nadmašio saudijskog državnog naftnog giganta Saudi Aramco i postao najvrjednija svjetska firma.

 

Apple je danas dostigao tržišnu vrijednost od 2 tisuće milijardi dolara, čime je udvostručio vrijednost u samo nešto više od dvije godine.

Ovo je prva američka firma koja je postigla prag vrijednosti od 2 bilijuna dolara.

Cijena Appleove dionice dosegla je 467,77 dolara, što je vrijednost kompanije gurnulo preko tržišnog ograničenja od 2 bilijuna nešto prije 11 sati.

Hrvatski

Ovo je službeno nova kompanija najveće vrijednosti na svijetu

Po završetku radnog dana u petak, Apple je imao tržišnu procjenu od 1,84 bilijuna dolara, dok Saudi Aramco 1,76 bilijuna dolara, prenosi CNBC.

 

Apple je sada najvrednija javna trgovačka kompanija na svijetu, dok je na drugom mjestu dosadašnji prvak, naftna kompanija Saudi Aramco.

Po završetku radnog dana u petak, Apple je imao tržišnu procjenu od 1,84 bilijuna dolara, dok Saudi Aramco 1,76 bilijuna dolara, prenosi CNBC.

Hrvatski

Nakon što su ga investitori odbili čak 80 puta, pristupio je Appleu i ušao u povijest

Njegova kompanija imala je 80 izlaganja pred investitorima i fondovima i, vjerovali ili ne, svih 80 pokazalo im je palac dolje i odbilo ih.

 

Koliko je važno biti uporan i vjerovati u sebe i ono što radite najbolje možemo vidjeti na primjeru Tonyja Fadella. Ako vam je ovo ime možda poznato, to je zato što je riječ o, kako su ga mediji prozvali - "ocu iPoda".

Hrvatski

Koji je najvrijedniji brend na svijetu

Američka kompanija za online trgovinu, Amazon, zadržala je treću godinu zaredom titulu najvrjednijeg svjetskog brenda na rang listi “Brand Finance Global 500” za 2020., a kultni talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari je ostao najsnažniji globalni brend drugu godinu uzastopno.

 

Kako se navodi u izvještaju “Brand Financea”, vrijednost robne marke Amazon je probila do sada nedostižan prag od 200 milijardi američkih dolara, prenosi Tanjug.

Hrvatski

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski

LOVA JE U IT-u: Programeri od Apple Store-a zaradili 120 milijardi dolara

AppStore, trgovina mobilnih aplikacija tehnološkog giganta Apple-a, trenutno broji više od 2,2 milijuna različitih programa.

Kada je 2008. godine kreirana, Apple vjerojatno nije bio svjestan da će njihova digitalna trgovina na kojem je tada bilo nešto više od 500 programa, 11 godina kasnije postati jedno od vodećih tržišta mobilnih aplikacija.

„Naša platforma kreirala je jednu potpuno novu nišu poslova koji do tada nisu postojali“, istakao je glavni operativni direktor Apple-a Jeff Williams.

Hrvatski