Amazon

Amazon ušao u Hrvatsku

O suradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu svojim naručiteljima.

 

Ovih je dana najveća online trgovina na svijetu i službeno počela suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Prvi su Amazonovi paketi prije samo nekoliko dana počeli pristizati u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, piše Index.hr.

Hrvatski

Koji je najvrijedniji brend na svijetu

Američka kompanija za online trgovinu, Amazon, zadržala je treću godinu zaredom titulu najvrjednijeg svjetskog brenda na rang listi “Brand Finance Global 500” za 2020., a kultni talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari je ostao najsnažniji globalni brend drugu godinu uzastopno.

 

Kako se navodi u izvještaju “Brand Financea”, vrijednost robne marke Amazon je probila do sada nedostižan prag od 200 milijardi američkih dolara, prenosi Tanjug.

Hrvatski

ETO BEZOSA: Sprema li veliki Amazon konačno ulazak na bh. tržište

Američki gigant Amazon mogao bi uskoro snažnije ući i na tržište Bosne i Hercegovine.

 

Najveća svjetska kompanija za prodaju putem interneta danas je zakupila dvije internetske domene u BiH, saznaje Biznis Info.

Amazon je danas zakupio nacionalne bh. domene amz.ba i amzn.ba. Ove dvije domene, koje bi mogle upućivati buduće potrošače na sajt Amazona, zakupio je europski ogranak kompanije – Amazon Europe Core sa sjedištem u Luksemburgu.

Hrvatski

Svijet ima dvije trilionske kompanije, obje iz istog grada

Svijet sada ima dvije kompanije čija je burzovna vrijednost preko trilion dolara (1 trilion = 1.000 milijadi), i obje imaju sjedište u široj oblasti istog grada – američkog Seatllea, piše CNN Business.

Amazon se u četvrtak pridružio Microsoftu u ovom ekskluzivnom klubu, navodi američka mreža.

CNN podsjeća da je Amazon već jednom, u rujnu prošle godine, nakratko bio premašio prag vrijednosti od trilion dolara.

Hrvatski

Amazon postao najvrjedniji brand na svijetu prestigavši Google i Apple - nabrojili smo osam najbogatijih kompanija svijeta

Američki tehnološki div Amazon prestigao je Apple i Google te tako postao najvrjedniji brand na svijetu, pokazalo je u utorak objavljeno istraživanje.

Vrijednost branda Amazon porasla je na 315 milijardi dolara, kaže se u izvješću agencije za istraživanje svjetskog tržišta Kantar.

Amazon je tako skočio s trećeg na prvo mjesto i zasjenio Google, koji je skliznuo s prvog na treće mjesto, dok je Apple ostao na drugom mjestu.

Hrvatski

VIDEO: Google prestigao Amazon u dostavi paketa dronom

Startup kompanija u vlasništvu Googleovog Alphabeta, Wing, dobila je dozvolu za prvu službenu dostavu paketa dronom. Iako su iz Amazona, ali i drugih kompanija već duže vremena najavljivali uvođenje ovakve usluge, čini se kako ih je Google ovim potezom sve prestigao.

Tako će ovaj tehnološki gigant s dostavom uz pomoć dronova krenuti u glavnom gradu Australije, Canberra.

Prema regulacijama vladine agencije civilnog zrakoplovstva, dron će moći slobodno letjeti iznad kuća i prometnica, ali morat će izbjegavati zračne luke.

Hrvatski

Amazon zaradio 11,2 milijarde dolara, ali neće platiti porez na dobit

Kompanija Amazon već drugu godinu zaredom neće platiti ništa za porez na dobit, pokazao je izvještaj Instituta za oporezivanje i ekonomsku politiku (ITEP).

Prema novom Zakonu o poreznim olakšicama i poslovima, porez na dobit koji bi Amazon trebao uplatiti u federalni budžet SAD-a iznosi 21 posto, što je smanjenje u odnosu na 35 posto, koliko je iznosio godinu ranije.

Zahvaljujući spomenutim poreznim olakšicama, kompanija Amazon neće platiti ništa, uprkos tome što je prošle godine ostvarila dobit od 11,2 milijarde dolara.

Hrvatski

Zašto Bill Gates i Jeff Bezos i dalje sami peru svoje suđe?

Vrijednost kuće Bill Gatesa je 125 milijuna dolara. Jeff Bezos zarađuje milijarde dolara na Amazonovoj burzi kako bi ostvario svoj san da ljudi mogu ići u svemir s njegovom kompanijom Blue Origin koja je zadužena za izgradnju rakete.

S obzirom na navedeno očito je da su obojica u mogućnosti zaposliti nekoga tko će im svakodnevno prati posuđe.

No, oba milijardera i dalje inzistiraju na tome da oni peru svoje posuđe.

Hrvatski

3 razloga zašto je Jeff Bezos tako produktivan

Jeff Bezos, najbogatija osoba na svijetu, CEO Amazona, vlasnik Washington Posta i osnivač 2 milijarde $ vrijednog fonda za pomoć obiteljima bez doma i formiranje nove mreže predškolskih ustanova u područjima s niskim prihodima.

Pomislili ste kako Bezos s radom počinje prije zore, dnevno obavi više od 10 sastanaka i svakog tjedna donosi važne odluke.

Hrvatski