Aluminij Mostar

Iz Abraham grupe najavili početak rada Aluminijeve ljevaonice za dva mjeseca

Što se tiče situacije na globalnom tržištu aluminija, iz izraelsko-kineske grupe kažu kako se tržište polako oporavlja te se očekuje dodatna stabilizacija tijekom 2021. godine.

 

U tijeku su radovi na revitalizaciji Aluminijeve ljevaonice, a prema najavama iz Abraham grupe, prve količine aluminija, nakon više od godinu dana pauze u radu nekadašnjeg giganta, očekuju se u studenom/novembru ove godine.

Hrvatski

“Novi” Aluminij isplatio prve plaće

Već je započelo zapošljavanje dodatnog broja zaposlenika prema planu zapošljavanja za mjesec rujan/septembar, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika.

 

Kompanija “Aluminij Industries d.o.o.” je isplatila prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Kako piše portal Dnevnik.ba, tijekom kolovoza/augusta “Aluminij Industries” je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva “Aluminij d.d.”, koji su dobili prvu plaću.

Hrvatski

Nakon 13 mjeseci prvi radnici u Aluminiju

Već danas počinje novi val potpisivanja ugovora s radnicima koji su do gašenja pogona radili u ovom nekadašnjem gigantu.

 

Ugovor koji je potpisao Aluminij Industries, u vlasništvu izraelskog MT Abraham Groupa, s Aluminijem iz Mostara konačno je stupio na snagu, a prve ugovore o radu već je dobilo nekoliko radnika angažiranih na visokom naponu te gasitelja, piše Večernji list BiH u današnjem izdanju.

Ugovor o najmu aktiviran je nakon što su ispunjeni drugi uvjeti, 5. kolovoza/augusta.

Hrvatski

Počelo oživljavanje proizvodnje u Aluminiju

20-ak djelatnika Aluminija počelo je raditi analizu stanja pogona ljevaonice, što je jedan od preduvjeta za stavljanje u pogon, piše dnevnik.ba.

 

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija u ponedjeljak je za BHRT izjavio kako bi već idućeg tjedna 20-ak radnika moglo biti zaposleno, ali da će službeno tek od 1. kolovoza/augusta drugi kontingent biti u radnom odnosu.

Hrvatski

U Aluminiju sljedećih dana moguća zapošljavanja

Tvrtka Aluminij Industries d.o.o. menadžment i međunarodni partneri potpuno su posvećeni uspješnoj provedbi projekta i nastavit će neumorno raditi na obnavljanju proizvodnje i ponovnom upošljavanju Aluminijevih radnika. Svi procesi i potezi do sada poduzeti u skladu su s odredbama ugovora o zakupu potpisanog s Aluminijem i zakonima Bosne i Hercegovine – navode iz Aluminij Industries.

 

Više stotina bivših radnika Aluminija, gotovo godinu dana čeka svoju konačnu sudbinu.

Prema nekim najavama, uspon ove firme dolazi već tijekom narednih dana.

Hrvatski

Direktor Abraham Grupe za Aluminij Mostar: Ljevaonica počinje s radom ove, elektroliza 2023.

Prije sedam dana Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke čime je počela nova faza u životu nekadašnjeg gospodarskog giganta koji je godinama hranio tisuće obitelji u Mostaru i Hercegovini.

 

Hrvatski

Ante Rezić novi je direktor Aluminija

Rezić je nekadašnji predstavnik Uprave Aluminija za energetiku i sisteme upravljanja.

 

Dr. Ante Rezić novi je direktor Aluminija, odlučio je Nadzorni odbor na današnjem zasjedanju.

Rezić je nekadašnji predstavnik Uprave Aluminija za energetiku i sisteme upravljanja.

Novi direktor poduzeća koje čeka dogovor s potencijalnim ulagačem o pokretanju proizvodnje je i profesor mostarskog Sveučilišta. 

Hrvatski

Izraelski M.T. Abraham Group dao službenu ponudu za kupovinu Aluminija

Vlada Federacije BiH dobila je još jednu službenu ponudu za prodaju mostarskog Aluminija, navodi se u priopćenju kompanije M.T. Abraham Grupa.

 

Dodaje se da su se u četvrtak, 17. listopada/oktobra 2019. godine, u uredu Vlade FBiH u Sarajevu, Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe i njegovi stručni tim sastali s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i njegovim stručnim timom.

Pojašnjeno je da su sastanku prisustvovali zamjenica premijera i ministrica financija Jelka Miličević, kao i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Hrvatski

STIGLA PONUDA ZA ALUMINIJ? Navodno 200 milijuna eura, gradnja elektrane i povratak radnika

Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih Vladi FBiH, na koji se poziva ovaj list, konzorcij je ponudio ulaganje od oko 200 milijuna eura, izgradnju posebne elektrane za "Aluminij" kao dugoročno rješenje snabdijevanja električnom energijom, otvaranje pogona za rad na završnim proizvodima od "Aluminija", te povratak svih radnika na svoja radna mjesta u roku od godinu dana.

Hrvatski

Kineski NFC potvrdio ozbiljne namjere za Aluminij

Ulazak kineskog giganta metalske industrije China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) u mostarski Aluminij sve je izvjesniji.

U sklopu akvizicije Aluminija grupacija M. T. Abraham poslala je skupinu stručnjaka za izradu due diligence analize.

Potencijalni kineski investitori potvrdili su ekskluzivno za Večernji list kako imaju ozbiljne namjere i da poduzimaju aktivnosti koje idu u smjeru stvaranja preduvjeta za konačnu odluku.

Hrvatski