zaposlenici

4 STVARI koje najbolji ŠEFOVI kažu novom zaposleniku koje većina drugih nikada ne kaže

Naporno radite na pronalaženju, intervjuiranju i zapošljavanju pravih zaposlenih. Oni imaju odlične vještine, veliko iskustvo i sjajan stav, pa jednom kad ih angažirate dovoljno je da ih pustite da sami rade.

Međutim, nije baš tako.

Važno je da znate kako da radite određeni posao, da ste dovoljno kvalificirani, ali je još važnije da poslu pristupite s pravom perspektivom i razmišljanjem.

Ukratko, veoma je važno razumjeti ZAŠTO?

Undefined

Zašto zaposliti osobu s kojom se nikad ne biste privatno družili?

Prilikom zapošljavanja svi obično vode računa o ‘kompatibilnosti’. Drugim riječima, traže nekog tko nije samo stručan i iskusan u poslu, već se dobro uklapa u pravila ponašanja kompanije. No, je li to uvijek dobro!?

Logično, tko želi problematične zaposlenike?

Iznimno je važno naglasiti: zaposlenik koji se ne slaže s ostalima i ne drži do vrijednosti koje su kompaniji važne, može uzrokovati napetosti na radnom mjestu i zagorčati ljudima život.

Hrvatski

Kako spriječiti odlazak najboljih radnika?

Proces napuštanja kompanije počinje mjesecima prije davanja otkaza.

Otkaz započinje s prvim trenucima nezadovoljstva, te nizom događaja koji postepeno narušavaju angažiranost zaposlenika. 

Zamislite da, primjerice, želite prodati svoj automobil. Niste se jednoga jutra probudili s idejom da vaš automobil nije dovoljno dobar.

Umjesto toga, postepeno ste mu pronalazili mane.

Hrvatski

Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Zaposlenici čine posao uspješnim i zato je iznimno bitno imati one prave oko sebe, najbolje koje možete naći. Ne samo talentirane već i s radnim navikama, nesklone konfliktu, odane, pristojne... Morate si sami kao poslodavac ili voditelj tima odrediti kakve kvalitete kod zaposlenika tražite.

Naravno, postoje jednostavni savjeti kako napraviti prve korake i lakše odrediti što i kako. Njih nudi stručnjak Brian Hutchinson u jednostavnih šest koraka.

1. Preporuke zaposlenika

Hrvatski

Pet stvari koje ne smijete reći najboljim zaposlenicima

Najbolji menadžeri drže se vrhunskih zaposlenika pokazujući im koliko ih cijene i inspiriraju. Koriste taktiku pozitivne motivacije umjesto prijetnji i tako dobivaju najbolje rezultate.

Zaposlenici su jezgra svake kompanije i o njima ovisi njen uspjeh. Dobra briga o zaposlenicima mnogo je više od zapošljavanja najboljih raspoloživih talenata. Svaki se vođa tima mora potruditi stvoriti okruženje u kojem su zaposlenici motivirani i daju najbolje rezultate.

Hrvatski