zaposlenici

Zašto zaposliti osobu s kojom se nikad ne biste privatno družili?

Prilikom zapošljavanja svi obično vode računa o ‘kompatibilnosti’. Drugim riječima, traže nekog tko nije samo stručan i iskusan u poslu, već se dobro uklapa u pravila ponašanja kompanije. No, je li to uvijek dobro!?

Logično, tko želi problematične zaposlenike?

Iznimno je važno naglasiti: zaposlenik koji se ne slaže s ostalima i ne drži do vrijednosti koje su kompaniji važne, može uzrokovati napetosti na radnom mjestu i zagorčati ljudima život.

Hrvatski

Kako spriječiti odlazak najboljih radnika?

Proces napuštanja kompanije počinje mjesecima prije davanja otkaza.

Otkaz započinje s prvim trenucima nezadovoljstva, te nizom događaja koji postepeno narušavaju angažiranost zaposlenika. 

Zamislite da, primjerice, želite prodati svoj automobil. Niste se jednoga jutra probudili s idejom da vaš automobil nije dovoljno dobar.

Umjesto toga, postepeno ste mu pronalazili mane.

Hrvatski

Najbolje prakse za traženje novih zaposlenika

Zaposlenici čine posao uspješnim i zato je iznimno bitno imati one prave oko sebe, najbolje koje možete naći. Ne samo talentirane već i s radnim navikama, nesklone konfliktu, odane, pristojne... Morate si sami kao poslodavac ili voditelj tima odrediti kakve kvalitete kod zaposlenika tražite.

Naravno, postoje jednostavni savjeti kako napraviti prve korake i lakše odrediti što i kako. Njih nudi stručnjak Brian Hutchinson u jednostavnih šest koraka.

1. Preporuke zaposlenika

Hrvatski

Pet stvari koje ne smijete reći najboljim zaposlenicima

Najbolji menadžeri drže se vrhunskih zaposlenika pokazujući im koliko ih cijene i inspiriraju. Koriste taktiku pozitivne motivacije umjesto prijetnji i tako dobivaju najbolje rezultate.

Zaposlenici su jezgra svake kompanije i o njima ovisi njen uspjeh. Dobra briga o zaposlenicima mnogo je više od zapošljavanja najboljih raspoloživih talenata. Svaki se vođa tima mora potruditi stvoriti okruženje u kojem su zaposlenici motivirani i daju najbolje rezultate.

Hrvatski