knjiga

PUBLIKACIJA: Sve što želite znati o poduzetništvu, ali nemate koga pitati

Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, publicirao je novu knjigu „Sve što želite znati o poduzetništvu, ali nemate koga pitati“, autora Almir Paočića.

Knjiga je nastala kao rezultat iskustva autora na mnogobrojnim projektima i rada sa različitim ciljnim grupama.

Imajući u vidu sve veću potrebu za literaturom, koja će na jednostavan način približiti razvoj i vođenje vlastitog poslovnog poduhvata, uočena je potreba za ovakvim materijalom.

Hrvatski

PET ZLATNIH SAVJETA: Najčešće pogreške kod prezentacija

(Preuzeto iz knjige "Plivati poslovnim vodama – Priručnik za poduzetnike, menadžere i one koji se tako osjećaju")

Kao potpuni, dugogodišnji i neizlječivi ovisnik o seminarima i konferencijama, u ulozi polaznika ili predavača, nisam mogla ponešto ne naučiti o tom strašnom događaju izlaska na pozornicu i javnog izlaganja svog lika i djela publici.

Evo koje su najčešće pogreške i što možete poduzeti u vezi s njima.

Hrvatski

INTERVJUI SA 100 HRVATSKIH LIDERA: O životu i razvoju karijere

Ovo je zanimljiva, pitka i životna knjiga koja će vam poslužiti kao svakodnevni poslovno-privatni priručnik prilikom donošenja odluka o razvoju vaše karijere, a moći ćete uočiti i razliku u načinu promišljanja između malih i velikih poduzetnika te komparirati razvojni put lidera iz različitih djelatnosti. 

Hrvatski

SVE TAJNE HARMONIČNOG VOĐENJA: Kako upravljati promjenama i izbjeći krize

Knjiga za sve koji misle da bi, privatno i poslovno, svijet oko nas mogao biti puno bolji i koji se žele oko toga obrazovati i angažirati! Propitujući postojeći sustav vrijednosti, autor nudi novi, na skladu temeljeni model vodstva za menadžere u državnim, političkim i neprofitnim organizacijama, primjenjiv za sve ljude koji žele živjeti bolji i kvalitetniji život.

Hrvatski

KAKO DOBITI POSAO: Vodič za zaposlene i nezaposlene tražitelje posla

Je li točno da se danas posao može dobiti isključivo „preko veze"?

Gordana Frgačić, priznata stručnjakinja u području upravljanja ljudskim resursima, u ovoj knjizi razbija taj mit i poučava sve koji su u potrazi za poslom kako se valja kvalitetno pripremiti za taj pothvat. I zaposliti se.

Hrvatski

MOĆ UVJERAVANJA: Priručnik za javno nastupanje i poslovno prezentiranje

Moć uvjeravanja prvi je hrvatski priručnik za javno nastupanje i poslovno prezentiranje.

Priručnik se sastoji od tri dijela - prvi dio govori o retorici kao vještini uvjeravanja i područjima njene primjene (gluma, znanost, prodaja, menadžment, politika), drugi dio knjige praktični je priručnik s vježbama i savjetima za pripremu govornika u javnom nastupu (govornik- govor - publika) i treći dio koji se tiče vještine vođenja dijaloga te ostalih razgovornih formi. 

Hrvatski

PET ZLATNIH SAVJETA: Kako iz skupova izvući najveću korist

(Preuzeto iz knjige Plivati poslovnim vodama – Priručnik za poduzetnike, menadžere i one koji se tako osjećaju)

Seminari, simpoziji, susreti, savjetovanja, sajmovi, konferencije, kongresi, okrugli stolovi, dani otvorenih vrata, svi oni imaju nešto zajedničko – odlična su prilika za razmijeniti iskustva i saznati nešto novo. Ali i za upoznati druge ljude, predstaviti sebe i ono što radite, uspostaviti kontakte i u konačnici razviti poslovanje.

Hrvatski