PROJEKTI
Zdravko Mamić će graditi sportski centar u Ravnom?
Manager.ba/bljesak.info BiH 15 listopada, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Nakon što je sud u BiH odlučio da Zdravko Mamić, koji se od lipnja 2018. godine nalaz u Međugorju ne može biti izručen Hrvatskoj, koja ga traži zbog višemilijunske prijevare, nekadašnji prvi čovjek Dinama definitivno ostaje u BIH. S obzirom na njegov nemiran duh, teško je povjerovati da će Zdravko Mamić dokono šetati po Hercegovini.

Dapače, očekivati je neki njegov "bombastični" poslovni potez, a prvi korak je već učinio kupnjom zemljišta u Ravnom.

Za sada je riječ o sportskom centru, a možda sve prijeđe u projekt kakvog turističkog naselja ili pak urbanih vila kakve posljednjih godina niču u općini Ravno, točnije u naselju Ivanica, s koje puca pogled na Župu dubrovačku.

Tamo je već djelomično izgrađeno turističko naselje nazvano „Dubrovački visovi“ zbog čega su negodovali Dubrovčani tražeći više puta zabranu korištenja pridjeva Dubrovački sa druge strane granice u Hercegovini.

Na taj su problem upozoravali nadležne hrvatske institucije ali ništa se nije promijenilo pa se turističko naselje na Ivanici i dalje zove Dubrovački visovi.

I sama općina Ravno u svoje strateške planove uvrstila je turizam kao glavnu gospodarsku granu pa ne začuđuje interes Zdravka Mamića za investiranje u taj dio jugoistočne Hercegovine.

Stanovnici i općinske vlasti ove hrvatske općine u BiH, gdje je oduvijek na vlasti HDZ, oduševljeni su idejom izgradnje sportskog centra.

Nadaju se kako će Zdravko Mamić doslovno preporoditi općinu Ravno. Kada je tamošnja političarka Stana Burić na svom Facebook profilu još prije nekog vremena objavila informaciju da je Zdravko Mamić kupio zemljište na kojem će graditi sportski centar, krenule su salve oduševljenja i komentari podrške Mamiću i njegovoj ideji investiranja u Ravnom.

Potvrdila je to za Slobodnu Dalmaciju i sama Stana Burić, Ravanjka, istaknuta članica HDZ-a BiH i aktualna vijećnica te stranke u Županijskoj skupštini Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru, koja je i dovela Zdravka Mamića u Ravno.

Tek je kazala da će javnost o svemu biti obaviještena kad za to dođe vrijeme, no nije precizirala kada će se zakopati prva lopata za Mamićev sportski centar u Ravnom.

"Nismo još počeli raditi", kratko je odgovorila Stana Burić.

O konkretnom projektu sportskog centra nije željela ništa otkriti kao niti o cijeni po kojoj je Mamić kupio općinske kvadrate. Međutim, na službenim stranicama općine Ravno istaknuto je nekoliko javnih poziva-licitacija za prodaju općinskog zemljišta tijekom ove kalendarske godine sa početnom cijenom od četiri konvertibilne marke za kvadrat, odnosno 16 kuna.

Tisuću kvadrata takvog zemljišta prodaje se za oko 16 tisuća kuna pa je za pretpostaviti da je Zdravko Mamić upravo u tako povoljnoj cijeni vidio priliku koja se ne propušta, jer se jeftino može dobiti građevinsko zemljište nadomak Dubrovnika. 

Tagovi: