ZBRAJANJE USPJEHA
Zatvoren 24. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023.
Manager BiH 07 svibnja, 2023

Dvadeset četvrti međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2023, na kojem se predstavilo oko 800 izlagača iz 30 zemalja, u subotu je zatvorio svoja vrata.

 

Ovogodišnji sajam, prema riječima organizatora, napravio je veliki iskorak, kad je riječ o posjeti štandovima, promociji izlagača i konferencijskom dijelu.

- O konkretnim brojkama još ne možemo govoriti, ali prema svemu što smo vidjeli za ovih pet sajamskih dana možemo već reći kako je ovo bilo najbolje izdanje sajma. Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji, kako izložbenog tako i konferencijskog dijela sajma, a posebno mom malom ali uistinu vrijednom timu koji svih ovih godina pravi pothvat i Mostarski sajam svrstava u vrh najboljih sajmova u regiji - kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Zasluge za uspješno organiziranu manifestaciju u velikoj mjeri idu i zemlji partneru Državi Izrael, koja se u Mostaru predstavila na Nacionalnom štandu s najvećim tvrtkama. Njihov inovativni pristup izlaganja, te brojne konferencije, edukativne radionice, virtualne šetnje jako su doprinijele kvaliteti sajamske ponude i posjete. Izrael je preko svoje Gospodarske komore u Mostaru najavio konkretne planove za ulaganje u Mostar i Hercegovinu.

- Izlagači su iskazali jak poduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile nazočne u Mostaru, i najavile svoj dolazak dogodine. Također, zemlje koje su nam bile ranije partneri, kao što je Italija, najavila je dolazak većeg broja svojih tvrtki u Mostar. S Bjelovarskim sajmom, potpisali smo sporazum o suradnji na projektima međugranične saradnje – obznanili su organizatori.

Velika zasluga za uspješnost Mostarskog sajma ide i Gradu Mostaru koji je predstavio Mostar grad budućnosti, Gospodarskoj komori Federacije BiH i Sveučilištu u Mostaru na organizaciji 3. sveučilišnog/mostarskog gospodarskog foruma te INTERA Tehnološkom Parku na organizaciji međunarodnih B2B susreta.

Tijekom sajma, održano je nekoliko posjećenih i značajnih konferencija, foruma, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova: "Budućnost na sunce", "Budućnost medicine", "Izloženost cyber sigurnosti na Balkanu", "Solarna energije put ka uštedama", "Povratak u budućnost – zamišljeno putovanje u 2042. godinu" i druge.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju evropskih fondova, prekograničnoj saradnji, gastronomiji, zapošljavanju mladih i IT sektoru. Opću sajamsku izložbu, pratila je i tradicionalna podsajamska manifestacija Sajam turizma, odnosno sajam vina i vinogradara te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste.

Dodijeljene su i nagrade najboljim vinima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na 24. međunarodnom sajmu privrede.


Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu