INTERA TP
Započnite freelancing karijeru kroz niz meetup-a i edukacija u Code Hub-u Mostar
Manager.ba/bljesak.info 28 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
intera.ba

Već godinama sve se češće u javnosti mogu čuti pojmovi poput freelancing-a, rada na daljinu ili čak digitalnih nomada. Ovaj globalni trend na velika je vrata ušao i u Bosnu i Hercegovinu stvarajući preduvjete da svi oni, koji posjeduju određene vještine, talente ili znanja, iste unovče.

Posebno zanimljiv za mlade ljude, koji se neupitno suočavaju s problemom visoke nezaposlenosti, freelancing omogućava ostvarivanje prihoda bez vezanosti uz isključivo jedno radno mjesto ili poslodavca.

Kako bi svim postojećim i potencijalnim freelancerima pružio idealno mjesto za rad, INTERA Tehnološki Park prošle je godine otvorio Code Hub Mostar, a od tada intenzivno radi na kreiranju različitog sadržaja za svoje korisnike i širu javnost.

Upravo s ciljem dodatne promocije freelancing i coworking koncepta, INTERA TP ovo je ljeto započeo implementaciju projekta FREECO financiranog sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. 

Kroz aktivnosti ovog jednogodišnjeg projekta, svi zainteresirani će se imati priliku pripremiti za freelancing karijeru, a kroz niz višednevnih radionica steći najpopularnije vještine u ovom svijetu.

Već u rujnu, točnije u četvrtak, 19.9.2019. godine u Code Hub-u Mostar održat će se prvi meetup u okviru ovog projekta, prigodnog naziva Becoming a Freelancer, koji će svim prisutnima dati priliku čuti stvarna iskustva stručnjaka koji su svoju karijeru započeli upravo na ovaj način, ali i onih koji su svakodnevno u doticaju s najpopularnijim freelancing platformama. 

Listopad će obilježiti desetodnevna radionica koja će polaznicima omogućiti stjecanje osnovnih vještina korištenja besplatnih online alata za razvoj web stranica i izradu loga potrebnih za kvalitetnu promociju na društvenim mrežama.

U narednim mjesecima na nizu obuka polaznici će moći učiti o profesionalnoj fotografiji, izradi i montaži video uradaka, dropshipping-u, razvoju web stranica te osnovama programiranja. 

Da bi sve bilo još i zanimljivije, prosinac ove godine obilježit će posebno izdanje mostarskog Fuckup Nights-a, a kako bi trenutnim i budućim freelancerima omogućio uvid u njihova prava i obveze, INTERA TP će sljedeće godine organizirati i radionicu na ovu temu. 

Završetak projekta se očekuje u lipnju sljedeće godine kada će se šira javnost okupiti na prvoj mostarskoj konferenciji na temu coworking-a i freelancing-a dodatno promovirajući ove koncepte i razmjenjujući iskustva ključnih aktera.

O svim aktivnostima projekta INTERA Tehnološki Park će redovito sve zainteresirane obavještavati kroz svoje službene kanale, a otvaranje prijava za Code On Meetup Vol. 12: Becoming a Freelancer se očekuje već sljedeći tjedan. 

Tagovi:
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo