SARAJEVO
Započeo Ekonomski forum BiH
Manager.ba/poslovnenovine.ba BiH 25 veljače, 2019
Izvor fotografije:
ensa.ufsa.ba

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2019, koji se održava već treću godinu zaredom, započeo je danas u Sarajevu.

Forum je organizirao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a njegova centralna ideja odnosi se na uspostavljanje platforme za inciranje otvorenog dijaloga između predstavnika poslovne zajednice, akademskog sektora i kreatora ekonomskih politika u našoj zemlji.

”Svjedoci smo sa koliko problema se suočavaju svi u BiH, a na ovaj način pokušavamo da uspostavimo dijalog, dakle ne samo da identificiramo šta su problemi s kojima se susreće bh. javnost , nego i da ponudimo konkretne preporuke i prijedloge za rješavanje problema”, izjavila je dekanica EFSA Jasmina Selimović.

Prethodna dva foruma, prema njenim riječima, već su rezultirala određenim prijedlozima i rješenjima koji se mogu pronaći u službenim dokumentima zakonodavnih i izvršnih organa vlasti, u njihovim politikama i pravcima koje su identificirali.

Ovogodišnji forum, kako je dodala, naglašava važnost regionalne suradnje, u organizaciju je uključena Austrija, kao zemlja koja je najznačajniji i najveći investitor u BiH o čemu će biti riječi na posebnom panelu.

Forum će obuhvatiti tri panela koji su posvećeni konkurentnosti, ekonomskoj suradnji s Austrijom, te unapređenje poslovnog okruženja BiH.

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce