GS-RAMA
Za samo godinu dana vidljivi obrisi buduće tvornice
Manager BiH 04 prosinca, 2023
Izvor fotografije:
Ramski vijesnik

Kamen temeljac za moderni proizvodni pogon tvornice GS-Rama položen je prije godinu dana. Neprekidni radovi svakim su danom pokazuju nove obrise tvornice i upravne zgrade.  

 

Rama je tako nakon 40 godina dočekala početak izgradnje modernog proizvodnog pogona, a Povelju koja je tog dana ubačena u temelje potpisali su: Snježana Köpruner, direktorica GS-HOLDING GmbH iz Regensburga iz Njemačke, suradnici iz tvrtke Liebherr iz Bischofshofena, Helmut Kaindlom i Hannes Rieser i načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.

Ramski vijesnik je godinu dana kasnije posjeto gradilište tvornice.

Građevinski radovi na proizvodnoj hali su pri kraju. Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela. Urađeni su vodovod i kanalizacija, kao i elektro i strojarske instalacije, što je preduvjet za instalaciju strojeva koji će se koristiti u proizvodnji. Izvođač radova je “Komotin” d.o.o. Jajce uz podizvođača “Komgrad” d.o.o. Prozor-Rama.

Projekt je to vrijedan oko 20 milijuna eura. Kompleks se prostire na 10.000 metara četvornih i namijenjen je radu od 200 do 250 radnika. Općina Prozor-Rama u projektu sudjeluje financijskom potporom od 2 milijuna KM.

Za potrebe rada u novoj tvornici “GS-Rama” d.o.o. trenutno je aktivno 50 radnika.

“Imamo otvorene pozicije za prijem novih radnika, konkretno za bravare , zavarivače i CNC operatere. Svi zainteresirani kandidati mogu poslati svoje prijave, a nakon toga će biti pozvani na razgovor u ‘GS-Tvornica mašina Travnik’. Ono na što želim skrenuti pažnju je informacija koja se tiče prijave radnika iz inozemstva za otvorena radna mjesta u ‘GS-Rama’ d.o.o. Primjećujemo značajan broj prijava od ljudi koji čekaju otvorenje naše kompanije. Važno je napomenuti da će svi odabrani kandidati morati proći obuku u Travniku, uključujući i one iz inozemstva. S obzirom na to, predlažem da se kandidati što prije pridruže obuci kako bi izbjegli putovanja na relaciji Rama-Travnik kada počne s radom GS-Rama d.o.o. Ova inicijalna obuka je ključna kako bi se osiguralo da svi radnici budu potpuno pripremljeni za samostalan rad u ‘GS-Rama’ d.o.o.”, kazala je Ivana Ćuk-Ćavar iz odjela za ljudske resurse.

GS-Rama traži bravare, zavarivače, CNC operatere.

Manager.ba

Tagovi:
Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet