KOLIKO VRIJEDI NASTUP?
Za početak 9,25 milijuna, za vrh preko 28 milijuna eura
Manager Svijet 14 lipnja, 2024

UEFA je za Euro osigurala nagradni fond za reprezentacije u ukupnom iznosu od 331 milijun eura. Svaka će reprezentacija samo za nastup na Euru zaraditi 9,25 milijuna eura. Za svaku pobjedu u grupnoj fazi natjecanja reprezentacije će zaraditi dodatnih milijun eura, a za remi pola milijuna eura. 

 

Ako reprezentacija ispadne u osmini finala, dobit će nagradu od još 1,5 milijuna eura. Ispadanje u četvrtfinalu vrijedi 2,5 milijuna eura, a ulazak među najbolje četiri reprezentacije bit će nagrađen s četiri milijuna eura. Finalistu natjecanja osiguran je dodatni bonus od pet milijuna eura, a novi prvak Europe zaradit će dodatnih osam milijuna eura. Maksimalan iznos koji europski prvak može zaraditi, uz sve tri pobjede u skupini, je 28,25 milijuna eura.

U usporedbi s prošlim Eurom, UEFA je smanjila nagradni fond. I tada je svaka reprezentacija za sudjelovanje dobila 9.25 milijuna eura, ali je pobjeda u skupini vrijedila 1,5 milijuna eura, a remi 0,75 milijuna eura. Ulazak u osminu finala vrijedio je pola milijuna eura više nego na Euru u Njemačkoj, a ulazak u četvrtfinale 725.000 eura više. Polufinalisti su na prošlom Euru dobivali bonus od pet milijuna eura (sada je to 4 milijuna).

 

Europski prvak može zaraditi najviše 28.25 milijuna eura

 

Finalist prošlog Eura zaradio je bonus od 7 milijuna eura, što je 2 milijuna eura više nego sada, a Italija je kao bonus za pobjedu u finalu dobila 10 milijuna eura, odnosno 2 milijuna više nego što će dobiti pobjednik nadolazećeg Eura. Teoretski, na prošlom Euru pobjednik je, uz sve tri pobjede u grupi, mogao zaraditi 34 milijuna eura, odnosno 5,75 milijuna eura više nego budući osvajač prvenstva u Njemačkoj.


Manager.ba

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu