DOMAĆI BRAND
Vladimir Putin nosi obuću proizvedenu u BiH
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 22 listopada, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Najmoćniji lider svijeta, ruski predsjednik Vladimir Putin nosi obuću proizvedenu u BiH, u pogonima Dermala u Kotor Varošu i Kneževu.


Vijest i fotografija da Putin nosi baš ovu marku obuće, namijenjene za planinarenje, obišla je svijet.

Ruski predsjednik veliki je ljubitelj prirode i avanturista, ali u svim prilikama veoma vodi računa o svom stilu i za sebe bira samo najbolje. Zato i ne čudi vijest da je za jednu takvu avanturu u prirodi izabrao cipele domaće tvornice Dermal, koja veći dio svojih proizvoda plasira na inozemno tržište.

Istina je da su ove cipele proizvedene kod nas. Naime, mi radimo oko 2.500 pari dnevno obuće za jedan poznati njemački brend Haix. Oni se bave uglavnom proizvodnjom obuće za vojsku i policiju, za slobodno vrijeme, za planinarenje, za lov i slično – rekao je Radenko Bubić, vlasnik i direktor tvornice Dermal za RTRS.

Bubić dodaje da su cipele koje Putin nosi napravljene u Dermalovoj tvornici u Kneževu.

– Radi se o jednoj dubokoj zimskoj cipeli, koja se zove Tactical mid. Cipela je vrlo lagana, jako lijepog dizajna, urađena od najboljih prirodnih materijala. Dakle, juneći nubuk. To je jedan artikal u samom vrhu proizvodnje kože. Unutra se nalazi goroteks postava. Cipela je nepromočiva – naveo je Bubić.

Vijest da je ruski predsjednik izabrao baš njihove cipele nije ih mnogo iznenadila jer godinama, da bi zadovoljili visoke standarde proizvodnje, pogone opremaju najsuvremenijim mašinama, a koriste samo najkvalitetnije materijale koje nabavljaju u inozemstvu.

– Mi smo saznali od naših partnera iz Njemačke da Putin nosi našu obuću. Oni su nam pokazali slike ovog artikla i još nekih koje nosi u slobodno vrijeme, u planini, šetnji… i prepoznali smo da je taj artikal rađen kod nas, jer se on samo radi u našoj tvornici u Kneževu, u ovoj boji i u ovom dizajnu – ističe Bubić.

Za tvornicu Dermal, čije je sjedište u Kotor Varošu, tek će se čuti. Od iduće godine planiraju da prošire asortiman proizvoda pod svojim imenom i otvore prvu prodavnicu na domaćem tržištu, u krugu tvornice.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti