INVESTICIJE
Vlada ZDK i Općina Olovo grade obdanište, novu školu i vanjske termalne bazene
manager.ba 13 rujna, 2022

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje obdaništa, koji će ovo ministarstvo podržati sa 200.000,00 KM.

 

Izgradnja obdaništa jedan je od tri projekta koji su ozvaničeni prilikom današnje posjete delegacije Vlade na čelu s premijerom Mirnesom Bašićem, a u kojoj je, pored ministra Kozlića, bio i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

"Pored izgradnje obdaništa, opredijelili smo se da zajedno s Općinom Olovo krenemo u izgradnju nove škole u Olovskim Lukama. Idejni projekat je spreman, a izgradnju ćemo finansirati u fazama zajedničkim sredstvima", rekao je ministar Kozlić.

Naglasio je da su po ovom modelu u mandatu aktuelne Vlade u gradovima i općinama ovog kantona izgrađene tri nove škole i četiri fiskulturne dvorane, a u toku je izgradnja još tri škole.

Ovom prilikom ozvaničena je i izgradnja vanjskih bazena na termalnu vodu u mjestu Solun, koje će koristiti građani i učenici, a Vlada ZDK-a je za navedeni projekat već odobrila 250.000,00 KM.

Premijer Bašić je istakao da je Općina Olovo primjer dobre saradnje Vlade ZDK-a i lokalnih zajednica, te da Vlada, politikom ravnomjernog razvoja, nastoji osigurati uslove za kvalitetan život građana i rad privrede u svim gradovima i općinama - saopćeno je iz Press službe ZDK.

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti