SKORO POLA MILIJARDE EURA
Valmar pokreće najveću investiciju u turizam u Hrvatskoj
Manager Regija 02 ožujka, 2024

Valamar će do 2026. godine uložiti čak 450 milijuna eura u gradnju smještajnih kapaciteta u Poreču i na otoku Rabu, a najveći dio novca, 139 milijuna eura, otići će u resort Pical. 

 

Gradnja resorta na mjestu nekadašnjeg hotela Pical, kao najveća pojedinačna investicija u turizam u Hrvatskoj, počela je još 2019. godine, ali je stala u vrijeme pandemije, a sada je Nadzorni odbor tvrtke odlučio nastaviti radove, pa bi resort trebao biti dovršen krajem sljedeće godine.

Resort će nositi pet zvjezdica, radit će cijelu godinu, a goste će primati u ukupno 513 jedinica. Svi će posjetitelji na raspolaganju imati deset tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, kao i vanjske i unutarnje bazene.

Pical će nuditi i edukativnu igraonicu Maro World na 1200 četvornih metara, Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program za odrasle, a u sklopu Picala će poslovati jedan od najboljih kongresnih centara s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika.

Kad su u pitanju investicije na otoku Rabu, tvrtka u Suhoj Punti planira početi graditi 54 milijuna eura vrijedan resort koji će nuditi all inclusive uslugu za obitelji te bogate sadržaje za djecu. Prva faza uključuje kompletnu rekonstrukciju postojećih 190 smještajnih jedinica nekadašnjeg ljetovališta Eva, ali i gradnju 24 nove obiteljske sobe. Hotel bi trebao biti otvoren na ljeto 2025. godine.

Iz kompanije su poručili da njihova nova strategija u fokus stavlja odmorišni turizam, ali i da će nastaviti s ulaganjima u održivi turizam koji uključuje obnovljive izvore zelene energije, upravljanje otpadom te lokalnu hranu i održivost u lancu opskrbe.

"Posebna će se pozornost posvetiti nastavku razvoja javne turističke infrastrukture dostupne svima, kao i unapređenju kvalitete života stanovnika u lokalnim zajednicama u kojima Valamar posluje", rekli su.


Manager.ba

Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu